RAZGOVOR SA ZVIJEZDOM

KAKO JE UREDNIK STUDIJA NALJUTIO SOPHIJU LOREN: 'Slušajte vi... dođavola, šteta je što se naše psovke ne mogu prevesti ni na jedan jezik na svijetu'

 
Sophia Loren s Carlom Pontijem ostala je do njegove smrti, 2007. godine

Studio je u novinarskom i uredničkom smislu kroz svoju povijest uspijevao gotovo nemoguće, pa je tako 1965. tadašnji urednik Vjekoslav Dobrinčić telefonski razgovarao s tada najpopularnijom europskom glumicom Sophijom Loren, u vrijeme dok je snimala komediju Petera Ustinova “Lady L”. Stenogram razgovora pokazuje da ne samo da je s filmskom divom uspio popričati o ulozi, već joj je Dobrinčić postavio i čitav niz škakljivih pitanja, i pritom je Studio posvjedočio početku velike, i za glumicu životne ljubavi s producentom Carlom Pontijem, s kojim je Loren ostala do samog kraja, njegove smrti 2007. godine. Tako Dobrinčić u jednom trenu pita Loren je li istina, kako se piše u pariškim listovima, da njezin odnos s Pontijem više nije osobit, te da je veza pri kraju. A posebno ju je razljutilo potpitanje o navodnoj ljubavi s Marcellom Mastroiannijem.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

- Slušajte vi... dođavola, šteta je što se naše napolitanske psovke ne mogu prevesti ni na jedan jezik na svijetu. Ja sam zaljubljena u Carla i to je sve! Naravno, glupani koji ne poznaju ni ljubav ni život, reći će: Pa jedna Sofija je mogla naći nekog boljeg! Možda nekog “mister univerzuma”, zar ne? Moja je majka bila zaljubljena u jednog jedinog čovjeka i to je ostala cijeloga života! Ja sam njezina kći. Uz to ja sam žena! Zar je tako teško shvatiti zašto je jedna žena, ma kako lijepa bila, odabrala čovjeka koji za mnoge možda i nije lijep? Samo guske odabiru Apolone a kako to završava, to znamo - žestoka je bila Loren. No, njezina ljubav s Pontijem, koji je od nje bio stariji 22 godine, u vrijeme kad su se zaljubili bio je u braku, a uz to bio je od glumice niži, proćelav i debeljuškast, bila je uistinu jaka i postojana do kraja. Loren je već tada u Studiju rekla kako je Ponti od nje učinio uspješnu glumicu “na posredan način”.

- On je na mene utjecao svim svojim kvalitetama, učinio me sretnom, a sretan čovjek može bolje i više raditi - naglasila je Loren. Dobrinčić ju je ispitivao i o nekretninama koje je Ponti tada kupovao, prekrajanjima scenarija kojima je glumica bila sklona, ali i visini honorara.

- Za mene novac ne predstavlja ono što mnogi misle, za mene je to barometar uspjeha. Ne živimo li u svijetu u kojem se vrijednosti mjere brojkama - iskrena je bila glumica. Film “Lady L” kasnije je doživio komercijalni neuspjeh, a na snimanjima se Loren žestoko svađala s kolegom Paulom Newmanom, no uredniku Studija u to je vrijeme najavila kako poslije snimanja odlazi na odmor od kojeg su je u tom času dijelila četiri mjeseca.

- Htjedoh u Burgenstock, ali poći ću da vidim svoju kuću u Marinu. Spavat ću, živjeti među zečevima i kokošima. Bit će divno. Ovo nije poza, molim, ja ondje imam sav komfor, čak i klima-uređaje, ali ondje ne snimam - zaključila je razgovor Sophia Loren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:57