DRUGAČIJA LISTA

Pronašli smo sedam božićnih filmova za koje niste čuli, a zbilja ih vrijedi pogledati

Televizijski kanali i streaming platforme vas bombardiraju božićnim klasicima koje ste već pogledali? Nemate brige, mi imamo listu filmova za kraćenje vaših dugih zimskih večeri
 Profimedia

Još malo i Božić će, već je iza ugla, a već smo debelo zagazili u vrijeme božićnih jingleova, adventskih štandova, kupnje poklona i ukrašavanja domova. Dani pred nama bit će ispunjeni dobrom hranom, druženjem s obitelji i najmilijima, a ako vam treba još jedan booster za blagdansko raspoloženje, ne brinite, ove godine snimljen je rekordan broj novih božićnih filmova, njih čak 146.

Platforma EON u Hrvatskoj je aktualna od lipnja ove godine, a na raspolaganju je 160 televizijskih kanala, uključujući 80 kanala u HD-u koji se mogu gledati i do sedam dana unatrag. Korisnici mogu isprobati EON tijekom 30 dana besplatnog promo perioda, a nastavak korištenja usluge ne uključuje ugovornu obvezu. Ova platforma nudi i poseban profil namijenjen djeci – EON Kids kako bi mališani imali priliku na jednom mjestu uživati u omiljenom i sigurnom sadržaju uz animirane serije i filmove, a omogućuje i pretraživanje sadržaja po glavnim junacima iz crtića.

K tome, u ovo predbožićno vrijeme dobro je znati da je EON-ova videoteka prava riznica božićnih filmova. No, s obzirom na to da će vas svi televizijski kanali i streaming platforme ovih dana bombardirati takvim filmovima, od klasika preko drama do romantičnih komedija, mi smo probrali njih sedam za koje možda još niste čuli, a idealni su za kraćenje dugih zimskih večeri. Malo romantike i pozitive, vedrog duha i topline nikako nije na odmet, pogotovo u ova teška i nepredvidiva vremena.

'Božićna pjesma', drama, romantika

Redatelj: R.C. Newey

Glumci: Becca Tobin, Kevin McGarry, Kendra Leigh Timmins...

Trajanje: 85 min

image
Profimedia

Pop zvijezda Adelaide Kay slučajno ostane u malenom gradu kada njezin bus, s menadžerom i cijelom ekipom slučajno ode dalje bez nje. Ostavljena bez ičega Adelaide nalazi utočište na farmi obitelji Lapps. Adelaide je country-zvijezda u usponu, no osjeća da je slava pritišće i kreativno ograničava. Više ne piše vlastite pjesme te je prisiljena glumiti romansu s drugim glazbenikom. Adelaide je ostavljena u malom gradu, u kojem uskoro upoznaje Dylana, također talentiranoga glazbenika. Tijekom boravka u gradu Adelaide se zaljubi u njegove stanovnike, ozračje i Dylana te zaljubljeni par počne raditi na božićnoj pjesmi koja će sigurno postati hit.

'Istina o Božiću', komedija

Redatelj: Jay Karas

Glumci: Kali Hawk, Damon Dayoub, Ali Ghandour…

Trajanje: 80 min

image
Profimedia

Radnja prati glavnu junakinju priče, Jillian, uspješnu političku savjetnicu čiji je idući veliki projekt gradonačelnička kampanja njezinog dečka Georgea. Na putu da prvi put upozna Georgeovu obitelj, Jillian doživi neobičan susret u trgovini igračkama u koju se uputila kako bi Georgeovoj nećakinji kupila lutku. Međutim, još je ostala samo jedna lutka, pa seJillian odluči lažnom oričom izboriti za nju. No, Djed Božićnjak odluči iskoristiti malo svoje magije kako Jillian više ne bi bila u stanju lagati, i to upravo kad se sprema upoznati Georgeovu obitelj. Jillian uskoro, govoreći samo istinu, otkrije puno toga o sebi i o tome što uistinu želi biti.

'Blagdanska priča šetačice psa', drama

Redatelj: Letia Clouston

Glumci: Jonathan Bennett, Lexi Giovagnoli, Dina Meyer...

Trajanje: 85 min

image
Profimedia

Luce Lockhart obožava Božić, ali se nađe u neprilici kada prekorači limit svoje kreditne kartice. Zbog očajničke želje za ogrlicom od rubina, ne preostaje joj ništa drugo nego prihvatiti posao šetačice pasa za obitelji Brandt. Luce i sama osjeća da joj nedostaje dimenzija 'dubine'. Ona lijepo izgleda, ima savršen ukus i smisao za kombiniranje odjeće, uređivanje interijera i aranžiranje božićnih ukrasa, no sve što radi svodi se na površne poslove, osjećaje i prijateljstva. Kad ju susjeda Missy Paxton zamoli da joj pričuva psa, ona pristaje, uglavnom zbog novca, jer je psi baš i ne zanimaju. No stvari se promijene kada u parku upozna ljubitelja pasa, studenta veterine Deana, koji se s drugim vlasnicima pasa bori za očuvanje psećeg parka.

'Savršeno božićno selo', drama

Redatelj: David Jackson

Glumci: Caitlin Thompson, James Henri-Thomas, Robbie Silverman...

Trajanje: 100 min

image
Profimedia

Kao dijete, Darcy nije imala kontrolu nad praznicima u obitelji, ali kad je odrasla, čvrsto je uzela stvari u svoje ruke i pritom iz vida izgubila pravo značenje božićnih blagdana. Neočekivano, čarolija se umiješala u njezin život i odvela je u savršeno božićno selo. Darcy je opsjednuta Božićem, odnosno opsjednuta je idejom da Božić mora biti savršen. No, kada se nađe u čarobnom božićnom selu, u kojem je sve savršeno i svaki je dan Božić, Darcy ubrzo otkrije da savršenstvo nije zabavno. Priča postaje posebno napeta kada Darcy mora izabrati između savršenog dečka Toma i nesavršenog Brandona koji bi mogao biti njezina srodna duša.

'Misija', drama

Redatelj: Ronald Jofe

Glumci: Robert De Niro, Jeremy Irons, Ray McAnally…

Trajanje: 130 min

image
Profimedia

Jezuitski svećenik Gabriel poslan je u brazilsku prašumu na misiju među Indijancima Guarani. Gabriel upoznaje Mendozu, španjolskog plemića koji je u Brazilu postao lovac na robove i ubojica, dok ga ubojstvo vlastitog brata nije navelo na preobraćenje i pokoru. Nakon što Španjolska proda koloniju Portugalu, Gabriel i Mendoza moraju zajedno obraniti misiju od agresora. Ono što se događa u tom dijelu filma najljepši je prikaz kajanja i praštanja ikad dočaran u sedmoj umjetnosti i toliko snažan da slobodno može poslužiti kao priprema za ispovijed. Ganut onim što je doživio, Mendoza postaje isusovac.

'Misteriji Otoka sjena: Posljednji Božić', drama

Redatelj: Gary Yates

Glumci: Jennifer Finnigan, Natalie Brown, Cedric Smith…

Trajanje: 110 min

image
Profimedia

Clairein djed Raymond pozvao je cijelu obitelj na proslavu Božića, a kako je Raymond naučio Claire sve što zna o zagonetkama, Claire očekuje da će susret biti pun zabavnih igara i mozgalica. No, na Badnjak Raymond objavi da umire te da je osmislio posebnu zagonetku, a onaj tko je uspije riješiti naslijedit će cijelo njegovo bogatstvo. Kad Raymond iznenada umre, Claire mora otkriti koji je bio cilj njegove zagonetke, ali najnovija nepoznanica osobno pogađa Claire La Foret - je li riječ o ubojstvu?

'Sjeverni pol', drama, naučna fantastika, dječji i obiteljski

Redatelj: Douglas Barr

Glumica: Jill St. John, Robert Wagner, Warona Setshwaelo...

Trajanje: 90 min

image
Profimedia

Dom Djeda i Bake Mraz, Sjeverni pol, narastao je u veliki grad koji pokreće čarobno blagdansko veselje. Ipak, grad je u nevolji jer su ljudi u drugim krajevima svijeta prezaposleni da bi uživali u blagdanskom raspoloženju. Tko može pomoći u spašavanju tradicija Božića? Na dobrom je putu mladi Kevin, ali samo ako uspije uvjeriti svoju majku Chelsea da ponovno otkrije čaroliju. Uz malu pomoć Kevinova šarmantnog učitelja Ryana, misteriozne djevojke nalik vilenjakinji Clementine i pjevačice po imenu Josephine, Kevin je odlučan uvući mamu u zabavu i dokazati da jedan mali glas može promijeniti srca mnogih.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Telemachom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 13:58