Anna Kendrick i Blake Lively po prvi puta u trileru koji istovremeno oduševljava radnjom, ali i vrhunskim dizajnom

Poznate holivudkse glumice Anna Kendrick i Blake Lively javnost osvajaju svojim šarmom i vrckavošću, ali u glavnim ulogama u filmu ''Slatka mala tajna'' kreću u jedan sasvim drugačiji smjer.

Anna Kendrick as “Stephanie” and Blake Lively as 'Emily' in A SIMPLE FAVOR. Photo by Peter Iovino.

U središtu priče je vesela i praktična mama vlogerica iz predgrađa, Stephanie (Anna Kendrick). Njezina svakodnevica se svodi na obiteljski život, snimanje vlogova i komunikaciju s publikom te otkrivanje najnovijih recepata i uživanje u kuhanju. Ali sve kreće u krivom smjeru kada upozna ultra glamuroznu mamu Emily (Blake Lively). Emily je tajanstvena i vodi privlačan i otmjen život: radi u visokoj modi, udana je za seksi britanskog spisatelja i živi u besprijekorno moderno uređenoj kući. Stephanie je polaskana jer je Emily uskoro počinje smatrati osobom od povjerenja i novom najboljom prijateljicom.

„Trebam malu uslugu“, kaže Emily jedno popodne. Stephanie bez oklijevanja pristane povesti Emilynog sina Nickyja svojoj kući jedan dan nakon škole. No, stvari se zakompliciraju jer Emily nestane bez traga i ostavi svog sina sa Stephanie. I tada kreće prava akcija u ovom fantastičnom trileru isprepletenom odličnim humorom, ali i slojevitošću likova. Iznimno zanimljiva radnja drži gledatelja čitavo vrijeme u neizvjesnosti, ali ono što istodobno očarava jest vrhunski dizajn, bez obzira pričamo li o eksterijerima, interijerima ili samoj kostimografiji.

Anna Kendrick stars as 'Stephanie' in A SIMPLE FAVOR. Photo credit: Peter Iovino.

Radnja filma odvija se u prividno mirnom zelenom pojasu Connecticuta i donosi sunčanu i šaroliku fasadu najmračnijem filmskom žanru. Paleta boja u Emilynoj kući – hladne nijanse sive i bijele – u kontrastu su sa Stephaninim skromnim prigradskim prebivalištem u jarkim bojama.

Posebno oduševljavaju kostimi Renée Ehrlich Kalfus, koja je nedavno dizajnirala kostime za hvaljenu NASA-inu dramu, Hidden Figures. Stephanini kostimi su u jarkim bojamas obzirom na to da pokušava prikriti sva unutarnja previranja veselim bojama oko sebe i nosi vrlo zabavnu odjeću. Emily pak funkcionira na suprotan način i nosi kultna muška odijela u kombinaciji s visokim potpeticama i detaljima poput skupocjenog nakita i šešira.

A SIMPLE FAVOR

Rezultat je film koji drži gledatelje u neizvjesnosti propitujući što vide i osjećaju gotovo svake sekunde filma. Svako novo otkriće u filmu je zabavnije i šokantnije od prethodnog i drži vas u neizvjesnosti.

Ovaj film je jedan od onih koje će uvijek iznova biti zabavno gledati već od 13. rujna u sklopu Tres Chic specijala u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, gdje osim filma, posjetiteljice očekuje nastup Vlahe Arbulića i Ozrena Kanceljaka uživo, te welcome drink i pokloni partnera.

Za sve one kojima je Kaptol daleko, preporučamo CineLady projekcije u ostalim CineStar kinima. Broj mjesta je ograničen, zato požurite s kupnjom ulaznica.

Linker
15. travanj 2024 21:53