Beauty blogerica Isabella Rakonić otkrila zašto voli jednodnevne kontaktne leće

Proljeće i ljeto ne donose samo visoke temperature i lijepo vrijeme, nego i povećan broj alergena u zraku, a oko 75% simptoma alergija direktno pogađa oči. Statistike pokazuju kako 15% svjetskog stanovništva ima sezonske alergije očiju čiji su glavni simptomi suhoća i crvenilo te svrbež i natečenost očiju.

Pojedinci s alergijama koji nose kontaktne leće mogu imati poteškoća zbog alergena koji se lijepe na njih, stoga često pribjegavaju dioptrijskim naočalama, a ako ste i vi među njima, dobro je znati kako umanjti simptome koji se vežu uz alergije očiju.

Vrlo je važno često pranje ruku sa sapunom u toploj vodi, te izbjegavanje trljanja i dodirivanja očiju jer se pelud putem ruku može prenijeti u vaše oči ili na kontaktne leće. Kada je nježniji spol u pitanju, svakako je dobro izbjegavati kozmetičke preparate i šminku na očima jer se simptomi tako mogu dodatno pogoršati. Također, nikada ne dijelite kontaktne leće i kutijice za njihovu pohranu s nekim drugim jer može doći do opasnih infekcija očiju. Ukoliko ovi savjeti ne naprave preveliku razliku porazgovarajte sa svojim očnim specijalistom o korištenju jednodnevnih kontaktnih leća.

promo

„Iako nemam problema s alergijama, jednodnevne kontaktne leće koristim jer su izvrsne za putovanja i modna događanja te ne moram razmišljati o otopini za njegu i dezinfekciju. Jedino o čemu moram voditi računa je higijena ruku. Vjerujem da su Dailies Total 1 pravi izbor za sve one koji se bore s alergijama jer odgovaraju svakoj prilici i vremenskim uvjetima, a alergeni koji se na njima nakupe tijekom dana, navečer završe u košu zajedno s kontaktnim lećama. A ono što mi je najvažnije, s lećama ne propuštam važno i obavljanje svih aktivnosti mi je jednostavnije nego s naočalama.“ – zaključila je modna i beauty blogerica Isabella Rakonić.

Jednodnevne kontaktne leće zdrav su odabir za sve pacijente koji se bore s alergijama jer su namijenjene nošenju tijekom cijelog dana, a navečer ih bacite, a drugi dan uzimate novi sterilni par. Kod nošenja jednodnevnih leća nema potrebe za otopinom za čuvanje, čišćenje i dezinfekciju, a preporučljivo je da kontaktne leće imaju svilenkasto-glatku površinu kako bi se smanjila iritacija nježnog tkiva oka. Upravo to vam omogućuje najnovija generacija jednodnevnih kontaknih leća Dailies Total 1 koje su tanje, izdržljivije i prozračnije od ostalih. One pružaju izvanrednu udobnost koja traje i kod najzahtjevnijih aktivnosti, a pokazale su se izvrsnima kada su alergije i putovanja u pitanju. Dailies Total 1 kontaktne leće svoju udobnost mogu zahvaliti revolucionarnoj tehnologiji te silikon hidrogel materijalu od kojega su izrađene. Isto tako, odlične su za nove korisnike koji su zabrinuti zbog udobnosti i za sve korisnike koji se s kontaktnim lećama žele osjećati dobro na kraju, jednako kao i na početku dana.

Linker
18. travanj 2024 02:55