Getty Images/iStockphoto
U NEKOLIKO KORAKA

Do brončane puti iz vlastitog doma - sve tajne najboljeg nanošenja proizvoda za samotamnjenje

Sunce nas sve više mami na izlazak iz kuća, ali i na kratke rukave, suknje i haljine.

Mnogi od nas trenutno imaju takozvanu plemićku svjetlu put, ali uz proizvode za samotamnjenje možemo doći do prekrasne brončane kože u oazi vlastitog doma. Ipak, kod nanošenja takvih proizvoda potrebno je obratiti pažnju na nekoliko stvari kako se slučajno ne bi dogodile neugodne situacije poput neravnomjerno nanesene boje i neželjenih mrlja, a točne korake kako pravilo nanijeti proizvode za samotamnjenje možete pronaći ovdje.

Odabir adekvatnog proizvoda

U ponudi sredstava za samotamnjenje ima zaista mnogobrojnih mogućnosti, od losiona i pjena pa sve do inovativnih maramica za samotamnjenje. Njihova je prednost što se jednako lagano nanose na lice kao i na ostatak tijela, ali unatoč tome, uvijek pazite na lice jer je koža puno tanja, ali i osjetljivija i nježnija od ostale kože.

Proizvod za samotamnjenje u maramici se nanosi laganim kružnim pokretima po cijelom tijelu, dok je za potpuni razvoj boje potrebno tri sata i vaša brončana put je spremna. Ako ste odabrali opciju proizvoda u pjeni, potrebno je koristiti jednokratne rukavice kako vam ne bi ostalo eventualnih tragova po dlanovima koji su najduže izloženi proizvodu, a također je proizvod najbolje nanositi kružnim pokretima.

Kako odabrati dobru nijansu?

Nitko ne želi izgledati narančasto ili pretamno, stoga kod odabira proizvoda koristite one koji su samo nekoliko nijansi tamniji od vaše trenutne boje puti. Ako ni sami niste sigurni, radije odaberite svjetliju nijansu koju ćete lako ponovno nanijeti kako bi dobili željenu boju.

Priprema donosi pola uspjeha

Kako bi proizvod za samotamnjenje izgledao najbolje i najprirodnije, važno je pripremiti kožu. Depilacija i piling će osigurati glatku i finu kožu, a formula je jednostavna: što je glađa koža, to je ravnomjernija boja. Idealno je depilaciju i piling odraditi dan prije tretmana samotamnjenja kako bi se koža odmorila. Prije same akcije nanošenja proizvoda za samotamnjenje, potrebno je koži pružati dobru hidrataciju jer tako najbolje prima boju. Stoga, nemojte štedjeti na kremi ili losionu!

Što nakon tretmana?

S obzirom na to da proizvodi za samotamnjenje mogu ostaviti tragove na odjeći, poželjno je pričekati desetak minuta kako biste izbjegnuli eventualne mrlje. Idealno je odraditi tretman navečer kako bi se boja efikasno razvila, a ako brinete da ćete umrljati posteljinu, pripremite si pidžamu s dugim rukavima i nogavicama.

Woman touching her skin on her legs
Getty Images/iStockphoto

Kako održati boju?

Kako bi vam boja što duže izgledala lijepo i ravnomjerno, potrebno je nahraniti kožu hidratantnim kremama i svakako izbjegavati vruću vodu kod tuširanja. Ako ste slučajno na određenom dijelu tijela pretjerali s bojom te je neravnomjerna, možete to popraviti pomoću pilinga. Najvažnije jest da vam je koža zdrava i nahranjena, a upravo će na takvoj puti brončane nijanse najljepše izgledati.

Više savjeta o njezi kože, make up tajnama i ostale beauty trikove pronađite na BIPA Backstage Instagram profilu!

Linker
19. travanj 2024 11:17