POSVEĆENOST LJUDIMA I PLANETU

Eau thermale Avène štiti vašu kožu od sunca i istovremeno poštuje oceane

  • 24.06.2020. u 12:36

  • Autor:
    • Promo

Ono što će ostati iza nas su naša djela, izgradimo naslijeđe koje će poslužiti kao putokaz budućim generacijama!

Proizvodi za zaštitu od sunca vrlo su važna tema kada se radi o očuvanju javnog zdravlja, ali i okoliša. Za Eau Thermale Avène, vodeći brend zaštite od sunca u dermokozmetičkom segmentu, danas je ono što se događa u oceanskim dubinama jednako važnom onome što se događa na površini kože, budući da su oba sustava ranjiva te ih je potrebno čuvati i snažiti. Eau Thermale Avène godinama je posvećen razvijanju vrlo visoke UVB-UVA zaštite koja će imati minimalan utjecaj na okoliš, što između ostalog uključuje i partnerstva s ciljem boljeg razumijevanja, zaštite i očuvanja morskih ekosustava. Danas su pojedinci neskloni koristiti zaštitu od sunca zbog straha da će tako naštetiti morskom životu.

promo
 

Neka područja poput Havaja, Američkih Djevičanskih otoka i prirodnih rezervata Francuske Polinezije čak brane turistima upotrebu zaštitnih proizvoda koje sadrže određene filtere. Naravno, opasnost za okoliš postoji, ali postoji opasnost i za zdravlje ljudi. Stoga je vrlo važno ponuditi proizvode koji su jednako dobri za očuvanje zdravlja nas, ali i našeg planeta. Eau Thermale Avène se od 2015. godine okružio vodećim svjetskim stručnjacima za morsku ekologiju i ekotoksikologiju s ciljem razvijanja proizvoda koji će poštovati morsku bioraznolikost te neće imati utjecaja na koralje, fitoplanktone i zooplanktone kao osnovu morskog hranidbenog lanca. Rezultat tih nastojanja je to da kupci Eau Thermale Avène proizvoda za zaštitu od sunca više ne moraju birati između svog zdravlja i zdravlja planeta Zemlje.

PUT OČUVANJA ZDRAVLJA I OKOLIŠA JE JEDINI PRAVI PUT

promo
 

Eau Thermale Avène je još 2013. godine krenuo putem razvoja formula s minimalnim filterima koje ne sadrže silikone koje bi osigurale optimalnu biorazgradivost i smanjeni utjecaj na morski okoliš. 2019. godine nezavisni zdravstveni laboratorij uglednog sveučilišta Sorbonne u suradnji s CNRS-om proveli su istraživanje kojim je potvrđeno da je Eau Thermale Avène na pravom putu: patentirani sustav filtera nema negativni utjecaj na koralje, fitoplanktone te zooplanktone te da se navedenom  na adekvatan način poštuje morska bioraznolikosti. Riječ je o otkriću od iznimne važnosti, budući da su koralji, a posebice planktoni osnova hranidbenom lanca te imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže morskog života, a samim time i života na zemlji. Zašto? Pa recimo fitoplanktoni, poznati i kao „zelena pluća Zemlje“ proizvode 2/3 kisika kojeg udišemo, a osim toga apsorbiraju značajne količine COiz atmosfere čime se smanjuje negativan utjecaj na klimu i okoliš.

promo
 


Tagovi