POSLJEDNJI FESTIVALSKI VIKEND

Finale Špancirfesta- najveći party za oproštaj s ljetom

Špancirfest je ušao u svoje veliko finale. Završni festivalski vikend poklapa se s, uvjetno rečeno, posljednjim vikendom ljeta, a najbolji način za oproštaj s njime je otpuštanje kočnica na najvećem, najpopularnijem i najraznovrsnijem hrvatskom festivalu. Špancirfest je za posljednja tri festivalska dana, kako to i priliči najvećoj zabavi u Hrvatskoj, sačuvao adute. Evo što vas, ukratko, čeka posljednjeg festivalskog vikenda na Špancirfestu.


Koncerti

Koncertni program završnog vikenda donosi svirke na sve četiri pozornice Špancirfesta. U petak će PAN pozornicu kod Starog grada osvojiti Tony Cetinski, u subotu na isti stage stiže veliki Rambo Amadeus, a u nedjelju popularni Silente.

Na pozornicu KVART, također kod Starog grada, u petak se penje Kandžija, u subotu ABOP, a u nedjelju Mayales. Glavni varaždinski trg, kralja Tomislava poznatiji po nazivu Korzo u petak će ugostiti Detour, u subotu Antuna Stašića & Maestro Orchestra, a u nedjelju Ricarda Luquea i Amigose dok romantična vila Bedeković priprema dva vokalna spektakla. U subotu će na njoj nastupiti slavni Tomislav Mužek u posebnom neopernom izdanju s koncertom “Sve samo ne opera”, a u nedjelju će se na njoj spojiti nevjerojatni glasovi Četiri tenora i virtuoznost Tamburaškog ansambla Centra tradicijske kulture na velikom koncertu koji će slaviti dvije velike glazbene baštine.


Zabava na ulicama

Ulice i trgovi Varaždina velika su pozornica Špancirfesta na kojoj svakog dana nastupaju ulični performeri iz svih kutaka svijeta. Oni su obilježili svih dvadeset godina Špancirfesta i čine neizostavni dio programa i šarma, a završni vikend ovogodišnjeg festivala donosi nevjerojatnog JOHNmana, živuću statuu koja posjetitelje uključuje u stvaranje samog lika kojeg utjelovljuje, ljudsku ritam mašinu pod imenom El Loren, senzualni akrobatski tango Cirquetanga, graciozni ples Annes Folles, reciklažni band Riciclato Circo Musicale i vatreni show Las Calaveras.


Osim performera, svaki slobodni kutak povijesne jezgre Varaždina popunit će se uličnim sviračima, a s obzirom da je Špancirfest živo biće, nikad ne znate što će se neplanirano dogoditi, koga će i u kojem obliku duh Špancirfesta povezati i kakva će nova izvedba nastati

Kreativa i umjetnost

Čak dvije ulice u jezgri Varaždina posvećene su umjetnosti i dizajnu. Kreativnica u Uskoj ulici se u posljednjih nekoliko godina pretvorila u više od mjesta gdje se predstavlja hrvatski modni i produkt dizajn - s DJ-ima, šankovima, mjestom za chillanje, predivno uređena, Kreativnica je i mjesto umjetnosti, ali i opuštene zabave u kozmopolitskoj atmosferi. Umjetnička ulica smještena u Školskoj ne zaostaje ljepotom i pravi je atelje na otvorenom u kojem slikari, kipari i crtači stvaraju, izlažu i u svoj svijet uvlače posjetitelje pružajući im iskustvo stvaranja iz prve ruke.


Programi za klince

Špancirfest ne bi postao najveći i najpopularniji festival u Hrvatskoj da se ne brine za zabavu klinaca. Park kreative sa svojim brojnim radionicama za sve uzraste nadaleko je poznat, a radionice poput Slamonije, Klikerovi mali dizajneri, Glina, Contackids, Baja buf, Gumi-gumi, Makeover, Pet flora i brojne druge posljednjeg će vikenda vrata imati otvorena praktički u svakom trenutku. Uz to tu je i veseli Vindiland pod zidinama Starog grada, prepun igara i zračnih atrakcija, a sa sjeverne strane bedema varaždinskog dvorca smjestio se veliki Lunapark s bogatom adrenalinskom ponudom. Klincima će zanimljiva biti i La Playa na Kapucinskom trgu, koja donosi atmosferu i okruženje tropskih pješčanih plaža, a sadržaja za njih ne nedostaje i u ulino programu festivala.


Hedonizam bez zadrške

Špancirfest je najveća zabava u Hrvatskoj, a ponuda okusa, mirisa, glazbe i mogućnosti užitka je gotovo nemjerljiva. U svakom kutku festivalskih ulica nude se razne tradicionalne, moderne, slane i slatke ili tekuće delicije, a Vinski grad, Zona Stari grad, La Playa na Kapucinskom trgu i bezbojni drugi ugostitelji pobrinut će se da izbora ima toliko da niti jedan ukus ne ostane nezadovoljen.


Na Špancirfestu možete uživati u okusima Azije, najboljim burgerima, tradicionalnim slasticama, ponajboljem roštilju, deluxe hot-dogovima, istražiti nevjerojatnu i pristupačnu ponudu vina, gineva i koktela, a party lokacija, kao i ljudi željni glasnog i rasplesanog oproštaja od ljeta, ima svugdje. Jedino ograničenje u vašem užitku je koliko kondicije imate, za sve ostalo pobrinut će se Špancirfest.


Linker
19. travanj 2024 18:23