Gljivice na noktima? Nema problema, sve što vam treba je ovo

Končano su stigli topli dani i sezona otvorene obuće. Ne možete dočekati da konačno prošetate one nove prekrasne sandale, no jedan pogled na nokte vas baca u očaj. Uočavate zadebljan nokat, vidljivo promijenjene boje – nema sumnje, zahvaćen je gljivičnom infekcijom. Srećom, taj problem je izuzetno lako rješiv.

Gljivična infekcija noktiju (onihomikoza) spada među izuzetno česte i uporne infekcije, češće zahvaća nokte nogu, no ni ruke nisu pošteđene ove neugodne bolesti koja je posebno izražena u ljetnim mjesecima. Prateći simptomi uglavnom su promjena boje nokta te zadebljanje, deformacija i krhkost nokta. Ova neugodna promjena noktiju uzrokovana je skupinom gljivica koje zovemo dermatofitima, a zaraza se lako širi u vlažnim i toplim mjestima, poput bazena i sportskih centara. Upravo zbog toga topli mjeseci pogoduju češćim gljivičnim infekcijama. Iako ih većina percipira kao isključivo estetski problem, gljivičnu infekciju vrlo je važno pravodobno liječiti. Naime, gljivične infekcije u početku su bezbolne, ali vidno narušavaju izgled nokta. No, napredovanjem bolesti mogu se javiti i zdravstveni problemi poput nelagode i bolova pri stajanju, hodanju ili vježbanju.

Borba protiv gljivica dugotrajan je, vrlo često i izluđujuć proces koji zahtijeva upornost i što bržu reakciju, po mogućnosti čim se primijete prvi znakovi infekcije. Naime, u slučaju ne liječenja gljivična infekcija može trajati i do godine dana – odnosno dok nokti u potpunosti ne izrastu i pod uvjetom da se infekcija ne proširi na druge nokte.

promo

Kako spriječiti gljivičnu infekciju?

Pravilna i redovita higijena stopala prvi je i nezaobilazan korak. Redovito se tuširajte, koristite antibakterijski sapun, a nakon svakog tuširanja temeljito osušite stopala. Posebnu pažnju posvetite prostoru između prstiju.

Kada god imate priliku budite bosi, posebice kod kuće. No, izbjegavajte hodati bosi na prostorima oko bazenima i svlačionicama. U tim prilikama radije obujte obuću poput japanki ili natikača.

Obratite pažnju na obuću. Uvijek birajte pamučne čarape te izbjegavajte stalno nositi iste cipele.

Kako biste brzo i učinkovito pobijedili postojeću gljivičnu infekciju te prestali strahovati od ponavljanja iste, koristite Naildoc PHARMA olovku za njegu i zaštitu noktiju. Namijenjena intenzivnoj njezi noktiju zaraženih gljivicama, Naildoc PHARMA olovka uz redovitu uporabu pomaže održavati lijepe i zdrave nokte te učinkovito štiti od ponovnog izbijanja gljivične infekcije. Jedinstvena formula obogaćena je eteričnim uljima čajevca, lavande i čempresa koji nokte štite i njeguju. Navedena eterična ulja imaju dobro poznato djelovanje protiv gljivica i već nakon nekoliko dana daju vidljive rezultate. Jednostavna primjena ne zahtijeva rašpanje čime se izbjegava oštećenje nokta, a jedna olovka dostatna je za 500 primjena bilo na noktima ruku ili nogu.

Naildoc PHARMA olovka za njegu i zaštitu noktiju dostupna je u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Linker
17. travanj 2024 22:17