Hej umorni roditelji! Pomoć protiv kolika je na putu

Bok mama i tata. Niste spavali cijelu noć? Umorni ste i razdražljivi? Dragocjena malena loptica kraj tebe vrišti punim plućima bez prestanka. Čini se da umirivanje i tješenje bebe ne djeluje. Ne brinite, niste sami.
 FOTO:PROMO

Pokušali ste sve kako biste umirili svoju bebu s kolikama, ali čini se da ništa ne djeluje? Pa, možda možemo pomoći. Ali prvo, pogledajmo pobliže uzroke i simptome kolika kod beba.

image
FOTO:PROMO

Koji su uzroci kolika kod beba

Bebe stalno plaču. To je način na koji komuniciraju s nama. I mogu plakati iz različitih razloga: možda su gladne ili pospane, a možda im je potrebna promjena pelena. Plač je normalan za sve bebe, ali one s kolikama je puno teže smiriti i utješiti. Mogu plakati bez razloga i dugo vremena.

Iako su prilično česte, nitko ne zna točne uzroke kolika kod beba. Međutim, nekoliko čimbenika može igrati ulogu.

Plinovi su glavni faktor kod beba s kolikama. Pogotovo od zraka koji se guta tijekom hranjenja i plača. Zatim, probavni sustav bebe koji je obično nedovoljno razvijen te prekomjerno hranjenje može biti još jedan uzrok kolika. Za mame koje hrane bebe adaptiranim mlijekom, beba može imati osjetljivost na adaptirano mlijeko. Ali što je sa simptomima?

Simptomi se razlikuju, ali počinju pretjeranim plakanjem

To je obično prvi znak i simptom kolika kod beba. Plakanje bez očitog razloga. Nisu gladne, nije im hladno, nisu umorne, niti im je potrebna promjena pelena. Samo plaču. Čitavo vrijeme. I obično u približno isto doba dana. Obično postanu nervozni i počnu plakati na kraju dana, ali neutješni plač može se dogoditi u bilo koje doba dana. Stiskanje šaka je još jedan od simptoma grčeva.

image
FOTO:PROMO

Ali kako možete pomoći bebi s kolikama?

Umiriti bebu s grčevima nikada nije lako. Ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste pomogli.

  1. Podrigivanje i povijanje

Podrigivanje je vrlo važno nakon hranjenja bebe, bez obzira na to dojite li ili koristite adaptirano mlijeko. Pomaže izbacivanju plinova iz bebinog trbuščića. Možete nagnuti bebu preko ramena i nježno tapšati bebu po leđima.

Previjte ju za dobar san. Povijanje vaše bebe pruža udobnost i sigurnost jer simulira okoliš dok je u maternici.

  1. Dajte bebi dudu varalicu

Dojenčad ima jak instinkt sisanja. Stoga, duda može pomoći smirivanju vaše bebe. Zašto? Pruža udobnost i opušta bebu te pomaže pronaći ravnotežu.

  1. Masaža za bebe

Roditeljski dodir s bebinom kožom može imati umirujući učinak. Mnoga istraživanja su pokazala da bebe koje se masiraju obično manje plaču i bolje spavaju. Dakle, nježni potezi po djetetovom trbuhu, rukama, nogama, prsima i licu mogu učiniti veliku razliku.

image
FOTO:PROMO
  1. Bijeli šum može pomoći

Kada su bebe u maternici, sve što čuju je buka. Pa zašto ne biste simulirali tu buku u svojoj sobi kada imate posla s nervoznom bebom s kolikama? Uključite fen za kosu. Pokrenite perilicu rublja. Ili možda možete preuzeti aplikaciju za bijeli šum na svoj telefon.

  1. Isprobajte Becutan Kids Vits protiv kolika

Oralne kapi Becutan Kids Vits protiv kolika medicinski su proizvod posebno kreiran za bebe s kolikama. Kapi su učinkovite i u liječenju grčeva kod beba, djece i odraslih. Sadrže simetikon u maslinovom ulju, a ne sadrže konzervanse i zaslađivače, umjetne arome i boje, kao ni parabene.

image
FOTO:PROMO

Zapamtite! Kada boli bebu… Boli i roditelje!

Kolike kod beba mogu biti izazovne. Slatki „Vitsić“ Kiko to predobro zna. Kad bebu boli, boli i roditelja. Međutim, proizvodi poput Becutan Kids Vits kapi protiv kolika postoje kako bi pomogli i bebi i roditeljima. Oni su siguran i učinkovit način za ublažavanje kolika i za dobar san vama i vašoj bebi. Više o Becutan Kids Vits kapima protiv kolika možete saznati ovdje.

Ali također, slobodno posjetite službenu web stranicu Becutan Kids Vits ovdje. Tamo ćete moći pronaći informacije o svakom pojedinom proizvodu u liniji proizvoda Becutan Kids Vits. Vidimo se tamo!

Reference:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/10823-colic

https://familydoctor.org/condition/colic/

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/colic/diagnosis-treatment/drc-20371081

https://www.webmd.com/parenting/baby/colic-treatments

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:57