LABUĐE JEZERO

Humanitarni balet od četiri čina za akciju „Korak u život“

  • 14.11.2017. u 11:58

  • Autor:
    • Promo

Humanitarni balet od četiri čina za akciju „Korak u život“
Jedna od najdugovječnijih humanitarnih akcija rasprodala je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Finale ovogodišnje humanitarne akcije Korak u život u nedjelju je obilježila baletna predstava „Labuđe jezero“. Jedno od najvećih djela baletne umjetnosti očaralo je publiku u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Time je obilježen kraj jednog ciklusa prikupljanja sredstava za akciju koja već punih devet godina pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi da nakon punoljetnosti lakše zakorače u život.

Promo

Labuđe jezero

 

Spektakularna izvedba očarala je publiku skladnim i profinjenim plesnim pokretima vrhunskih plesača što je rezultiralo dugim pljeskom prepunog gledališta. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je za pomoć djeci iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji koja imaju želju, ali ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje po završetku srednje škole.

Humanitarni balet od četiri čina za akciju „Korak u život“
Promo

Dubravka Vrgoč i Dražen Mavrić

 

„Iznimna mi je čast ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu da možemo biti partneri ove hvalevrijedne akcije. Kao nacionalno kazalište dužni smo pomagati onima koji nisu u mogućnosti sami zakoračiti u život. Nadam se da ćemo baletnom predstavom Labuđe jezero pomoći potrebitima u njihovim budućim koracima u život”, izjavila je intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Dubravka Vrgoč.

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol koji u kontinuitetu od 2008. svake godine stipendira mlade ljude bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Važnost akcije prepoznali su brojni građani i hrvatske kompanije, a svoje vrijeme i trud nesebično su donirala i poznata imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture među kojima su Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Ljiljana Vinković, Aleksandar Stanković, Bojana Gregorić Vejzović, Nina Badrić i drugi.

„Sretni smo da smo ovom baletnom predstavom obilježili vrhunac ovogodišnje akcije jer ćemo ovime mladim ljudima kojima to treba lakše pružiti priliku za bolju budućnost. Veliko hvala Hrvatskome narodnom kazalištu, a hvala i našim vjernim i novim sponzorima te partnerima akcije zbog kojih ova akcija živi toliko dugo“, izjavio je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Dražen Mavrić.

 

Akcija traje i dalje pa će se tako u narednom periodu održati i dodjela stipendija za novu generaciju stipendista za koje se sredstva i dalje prikupljaju pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 te izravnim uplatama na žiro račun akcije HR3423600001502175320.

Tagovi