Getty Images

Imate suhi tip kože lica? Ovo je najbolja rutina njege

Suha koža jedan je od problema današnjice, a boravak u klimatiziranim prostorima i užurbani stil života svakako ne pomažu kod takvog tipa kože lica. Prvenstvena značajka suhe kože je nedostatak hranjivih tvari, odnosno lipida. Suha koža lica jest problem kože koji se može pojaviti u bilo kojem godišnjem dobu, ali i u bilo kojoj životnoj dobi. Ukratko objašnjeno, naša koža postaje suha kada njezin vanjski sloj nije dovoljno hidratiziran, te ona time gubi svoju zaštitnu funkciju.

Tako gubimo vodu kroz našu kožu brže nego što je možemo nadoknaditi, a to uzrokuje suhu kožu. Za ovakav tip kože najbitnije je koristiti nježne preparate za čišćenje lica, ali i osigurati dobru i dovoljnu hidrataciju kože. Kod suhog tipa kože lica brže dolazi do nastajanja finih linija i bora, prvenstveno iz razloga jer je koža manje elastična te proizvodi manje kolagena.

Znanstveno je dokazano kako se većina bora pojavljuje na područjima koja imaju najveću izloženost suncu, iako postoje i drugi čimbenici koji doprinose povećanju bora. Znači, uz adekvatnu njegu nježnim proizvodima, svakako je bitno izbjegavati direktno izlaganje suncu, a korištenje zaštitnog faktora neka vam postane svakodnevni ritual.

Ujedno, od iznimne je važnosti da svakodnevno nahranite kožu i pružite joj dovoljno hidratacije. Uz dosadašnje hidratantne kreme i serume od sada to možete činiti i pomoću boostera. Minéral 89 bit će najbolji prijatelj suhog tena. Sadrži 89% Vichy termalne mineralizirane vode i držat će kožu na optimalnoj razini hidratacije, bez suhih, ljuštećih dijelova.

Više informacija pronađite u našem

Vodiču kroz tipove kože

Linker
16. travanj 2024 23:17