Getty Images/iStockphoto

Kako odabrati savršen model umjetnih trepavica prema obliku očiju?

Umjetne trepavice idealan su odabir za naglašavanje očiju, bez obzira želite li postići elegantan dnevni ili dramatičan večernji make up look.

Ipak, najbitnije je prilagoditi model umjetnih trepavica prema obliku svojih očiju kako bi vaš look izgledao – savršeno.

Almond Eyes -> Bademasti oblik očiju

Oči oblika badema, poznate su i kao oblik mačjih očiju. Karakteristične su po tome što je vanjski rub oka širi i malo nagnut prema gore. Bademaste oči imaju prednost jer im odgovara baš svaki model umjetnih trepavica!

Wide Set Eyes -> Široko postavljenje oči

Široko postavljene oči dosta su odmaknute, a kod odabira modela umjetnih trepavica pripazite da naglasite unutarnji rub oka. Time ćete vizualno postići da oči izgledaju bliže.

Close Set Eyes -> Usko postavljene oči

Za razliku od široko postavljenih očiju, usko postavljene oči nalaze se blizu na licu. Kod takvog tipa očiju bitno je naglasiti vanjski kut oka kako bi oči izgledale više razmaknuto.

Hooded Eyes -> Spuštene oči

Spušteni tip očiju najbolje je naglasiti pomoću trepavica koje imaju volumen i dužinu jer će takvi modeli podići trepavice i staviti oči u prvi plan.

Prominent Eyes -> Krupne oči

Krupne oči najbolje je naglasiti pomoću gustih i dugačkih umjetnih trepavica. One će dodatno definirati oči i dati im senzualan pogled.

Down Turned Eyes -> Male oči

Kod malih očiju bitno je izbjegavati dramatične i teške umjetne trepavice jer će one vizualno još više smanjiti oči. Stoga su za mali tip očiju najbolji odabir dugačke i rjeđe umjetne trepavice.

Linker
30. ožujak 2024 02:56