Getty Images/iStockphoto

Kako si na najbolji način olakšati dojenje za zdravu i veselu bebu

Majčinstvo je izazov sam po sebi, a kada u računicu stavimo dojenje, nerijetko pričamo o teškim počecima.

Činjenica jest kako su rijetke mame koje netom nakon poroda uspješno uspostavile dojenje i da se ono nastavilo dokle god to majka i beba žele.

Ono o čemu se manje priča jest, u puno slučajeva, realniji početak dojenja koji sa sobom nosi bol, oštećene bradavice, mastitis, otečenost i osjećaj kao da će grudi eksplodirati, a događaju se situacije u kojima naprosto proizvodnja mlijeka prestane.

Mother holding her baby girl at home
Getty Images

Ali, nema mjesta za paniku jer i u ovakvim situacijama postoji rješenje. Jedan od vaših glavnih pomoćnika koji je poželjno ponijeti sa sobom već u rodilište jest kvalitetna izdajalica. Kod izdajalice je najbitnije da se može lako čistiti i sterilizirati, da ima mogućnost podešavanja jačine izdajanja te da veličina dijela koji se stavlja na dojku mora odgovarati vašoj dojci.

Električne izdajalice su izvrsna opcija kada morate redovno izdajati, ali i izdajati na duži vremenski period, bilo da je vaše dijete bolesno, prije vremena rođeno ili ste vi zaposleni pa želite da beba ima uvijek na dohvat mlijeka.

Mother is breastfeeding her kid sitting against light window background. Mom is suckling baby boy at home
Getty Images/iStockphoto

Upravo iz ovog razloga je Philips Avent u suradnji s majkama diljem svijeta osmislio liniju koja će pomoći mladim majkama, a koja sadrži izdajalicu s pripadajućim posudicama ili vrećicama za pohranu mlijeka. Philips Avent ručna izdajalica omogućuje vam izdajanje gdje god se nalazili, a posebna je zahvaljujući jedinstvenoj masažnoj prevlaci s integriranim kraćim lijevkom, što smanjuje potrebu za naginjanjem prema naprijed prilikom izdajanja.

Philips Avent električna izdajalica pak osigurava potpunu opuštenost. Kada je uključite, odaberete jednu od tri opcije izdajanja za najugodniji protok mlijeka.Obje izdajalice su lagane i jednostavne za uporabu te omogućuju majci da bude opuštenija i u što prirodnijem položaju dok izdaja.

Nakon što se izdoji, majčino mlijeko može se čuvati u čistim staklenim posudama, plastičnim bočicama ili vrećicama za majčino mlijeko. Ako nisu namijenjene da nahranite dijete odmah, označite ih s datumom i vremenom izdajanja i mlijeko što brže ohladite. U hladnjaku je najbolje mlijeko držati na temperaturi od četiri do šest stupnjeva Celzijeva, a na takav način se može čuvati od tri do pet dana. Bitno je naglasiti kako se odmrznuto majčino mlijeko mora iskoristiti u roku od 24 sata, a nakon otvaranja bočice ili vrećice u roku od 12 sati.

I za sam kraj, nemojte koristiti mikrovalnu pećnicu za odmrzavanje mlijeka. Ona uništava važne sastojke majčinog mlijeka, a zbog neravnomjernog zagrijavanja postoji opasnost od opekotina.

Stoga uživajte bezbrižno u majčinstvu i hranjenu vaše bebice!

Linker
19. travanj 2024 02:24