Kakve obrve se nose ovo proljeće?

Ako je nešto ultimativan fokus na licu, to su neupitno obrve; svojim izgledom, ali i stilom popunjavanja licu mogu dati prekrasan okvir ili ga sasvim suprotno – nagrditi!

Ako je nešto ultimativan fokus na licu, to su neupitno obrve; svojim izgledom, ali i stilom popunjavanja licu mogu dati prekrasan okvir ili ga sasvim suprotno – nagrditi!

Kako izbjeći tipične pogreške s obrvama i kakve obrve se nose ove sezone, otkriva vizažistica Monika Maček iz BIPA Backstagea

Baš kao i uvijek, beauty trendove za proljeće nametnuli su vizažisti putem modnih revija. Modne kuće Fendi i Moschino jedni su od onih koji su pokazali točno što se traži za aktualnu sezonu – prirodno počupane obrve, tek decentno uređene i popunjene s minimalno proizvoda, ali pritom dramatično začešljane prema gore. Iako su naizgled ovakve obrve najjednostavnije za postići već s malo gela u boji, u stvari zahtijevaju dobru bazu. Najpoznatija pogreška koja se radi s obrvama je prečupavanje koje dovodi do nejednakih i pretankih obrva, ponekad i onih na rupe, a upravo takve je vrlo teško prilagoditi ovom trendu.

U tom slučaju, ne preostaje ništa drugo no koristiti serume za rast dlačica kako bi se obrva oporavila, njegovati kožu oko obrva kremama i serumima za okoloočno područje kako bi dlačica imala „plodno tlo“ za brži rast, a zatim joj podariti novo ruho. Vrlo popularna usluga BIPA Backstagea je i „Just Browsing“, usluga čupkanja obrva, nakon čega ih djevojke i adekvatno popune proizvodima koji se mogu kupiti na mjestu. Vizažistica Monika Maček na dnevnoj se bazi susreće s obrvama Hrvatica i primjećuje neke sličnosti; „Žene koje dođu na uređivanje obrva najčešće traže da ima se popravi oblik samih obrva te počupa višak dlačica oko same obrve, dok se neke vole prepustiti, kako bi ih uredili onako kako smatramo da je najbolje. Razliku primjećujem i kod generacija; starije žene su sklonije korištenju klasičnih olovaka na šiljenje i prirodnijem izgledu, dok mlađe više vole pomade i jače iscrtavanje same obrve“.

Close up of blue woman eye with beautiful brown with red and orange shades smokey eyes makeup. Modern fashion make up.
Getty Images/iStockphoto

Iako se s niti jednim proizvodom ne može pogriješiti ako ga se zna pravilno koristiti, dobro ih je bojom i potrebom same obrve prilagoditi; dlačice na obrvama su hladnijeg tona, pa se predlaže biranje hladnih podtonova u proizvodima za obrve jer tople obrve nerijetko mogu lošije stajati i više isticati prirodnu dlaku umjesto da se stope i izgledaju prirodno. „Proizvode koje koristim prilagođavam potrebama svake osobe koja dođe na uređivanje obrva, a to su najčešće olovke za obrve, sjenila, pomade i gelovi za obrve. Moj savjet je da same obrve ostavimo što prirodnije i ne precrtavamo ih ako za to baš nema potrebe. Isto tako bih preporučila da obrve što manje čupaju same jer zna doći do grešaka koje su nekada i nepopravljive“, objasnila je Monika. No zašto bi obrve čupkali kod kuće kada ih se profesionalno može urediti za samo 30 kuna? Uz to, od sada se u BIPA Backstageu mogu i nalijepiti umjetne trepavice, ako to ne znate uraditi sami – i u 20 minuta imate kompletno novi look, bez pogrešaka, koji fantastično naglašava sve prednosti vašega lica.

Linker
26. travanj 2024 07:32