Kreativnica - kreativno srce Špancirfesta mami ljepotom i opuštenošću

Od 23. kolovoza do 1. rujna se u Varaždinu održava Špancirfest - najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival koji u deset dana trajanja donosi gotovo 500 programa. Špancirfest je poznat po nevjerojatnom bogatstvu različitih sadržaja koji niti jedan ukus neće ostaviti nezadovoljen, a posebno se ponosi programima posvećenima umjetnosti i kreativnosti.

Kreativnica je posebni program Špancirfesta, posvećen dizajnu i umjetnosti, koji je dom našao u Uskoj ulici, jednoj od najljepših, najšarmantnijih i najzanimljivijih varaždinskih lokacija. Uska ulica u srcu povijesne jezgre Varaždina, kreativno je srce Špancirfesta, mjesto gdje dizajneri kreiraju, stvaraju, izlažu i prodaju svoja djela, a mjesto namijenjeno dizajnerima mora i samo biti dobro dizajnirano pa sama ulica svake godine zablista u posebnom ruhu. Inspirativni ambijent, velika koncentracija talenta, kreativnosti i zanimljiv popratni program ono su što Kreativnicu u Uskoj ulici čini toliko cool mjestom Špancirfesta.

Svake godine je potražnja za izlagačkim mjestom u Kreativnici sve veća, a u njoj su se rodile brojne umjetničke suradnje i prijateljstva, mnogi mladi kreatori dobili su priliku po prvi puta, izravno na ulici stvarati i stupiti u kontakt s velikim tržištem koje se u deset festivalskih dana stvori u Varaždinu.

Kreativnica nije nastala slučajno. Špancirfest, osim što je najveći i najvrjedniji varaždinski turistički brend je i ozbiljni generator gospodarskog i općeg društvenog razvoja, a u posljednjih nekoliko godina okrenuo se pomaganju razvoja kulturnih i kreativnih industrija cijele regije. S obzirom na to da festival posjeti više od 200 tisuća ljudi, prilika za potporu kreativcima u pronalaženju tržišta bila je zaista idealna. Uspjeh kreativnice i njezina popularnost te veliki interes za sudjelovanje u njoj dokaz su da je Špancirfest u tome i uspio, a sve se više posjetitelja kućama vraća obogaćeni za neku vrijednu kreaciju ili proizvod stvoren i kupljen upravo u Kreativnici.

Svake se godine program ove prekrasne ulice pomno i pažljivo sastavlja i bira, kako bi se zadržala visoka razina privlačnosti i kvalitete uz obavezni iskorak prema novim i inovativnim sadržajima. Kreativnicu će tako u 21. Izdanju Špancirfesta popuniti: Broth, Narteos, GoRetro, LEVIN COCO, naOtoku, Juja, WOOD U, Kištra by Vavra, Laridae Design, FCKBL, Glass Land, Ayelen, Kookabee, Bura, OaZo Ceramics, EKOTEKA, Fierce Woman, SITOLAB, LeBand Home, Tikvan, Smetnjak, Itas Pitas, MERIEN KING i Double Trouble Dog Boutique.

No, to nije sve. Uska ulica, lijepa sama po sebi, za Kreativnicu se pretvori u čarobno mjesto, u kojem je svaki detalj dizajnerski promišljen kako bi se kreativna energija izlagača i posjetitelja zadržala na vrhuncu. U Kreativnici se stvara i izlaže, ali i zabavlja uz cool DJ program te opuštenu amosferu koja, u hladu najuže varaždinske ulice, uz zavodljive ritmove i ljetne okuse, donosi dašak neke slavnu europske umjetničke meke.

Sve informacije o 21. Špancirfestu i programima koji vas tamo čekaju potražite na spancirfest.com.

Linker
20. travanj 2024 12:46