LIKA JE LIK - Vikend pun Zdravlja

Da Vam ispričam jednu turističku priču i legendu.

“BILE DVIJE SESTRE, DVIJE KNEGINJE. OBADVJEMA JE PRIPADALA ZEMLJA, KOJA SE ZOVE LIKA I KRBAVA. TU SU ONE ZEMLJU DOBILE PO OČEVOJ SMRTI. JEDNA JE SESTRA KAROLINA, DOBILA KRBAVU I PO NJOJ SE PROZVAO TAJ KRAJ. DRUGA SESTRA JE DOBILA DANAŠNJU LIKU. TA JE KNEGINJA BILA BOLEŽLJIVA PA JE PUTOVALA OKOLO TRAŽEĆI LIJEKA. OŽEDNI I NAPIJE SE VODE KOD RIBNIKA. BOL OKRENE NA BOLJE. ONA JE VIDJELA, DA JOJ TA VODA DOBRO ČINI, DA JE UPRAVO LIČI ( LIJEČI). TA JE VODA POSTALA ZA NJU „LIK“ ( LIJEK), PA JE ZATO PROZVA „LIKA“, A OD VODE DOBI CIJELI KRAJ IME LIKA“.

Tražite li mjesto gdje ćete imati potpuni mir i privatnost, mjesto gdje će vas buditi pjev ptica, gdje ćete samo čuti tišinu i zvuk vode? U potrazi ste za savršenim spojem prirode koja oduzima dah? Bogatstvom kulturne i povijesne baštine? Pobornik ste aktivnog turizma?

Lika je odgovor!

Uživajte u bicikliranju šumama, brdima i poljima Like, izaberite atraktivne i pustolovne aktivnosti. Posjetite jedan od najljepših i najpoznatijih nacionalnih parkova Plitvička jezera. Osim prirodnih ljepota, Lika je poznata i kao rodno mjesto svjetskog znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle. Posjetite njegov Muzej u rodnom Smiljanu.

Nakon niza aktivnosti izmoreni slatkim umorom priuštite si gastro delicije ovoga kraja. Nadaleko su poznati lički sir škripavac, janjetina, krumpir, med i šljivovica, koji se proizvode i uzgajaju na najčišćim livadama, pašnjacima i oranicama Europe.

Lika je sačuvala svu svoju čaroliju i snagu prirode gdje svako godišnje doba ima svoje posebnosti. Uvjerite se i sami, posjetite nas.

#Likajelik

#visitplitvice #visitgospic #mcnikolatesla #discoverplitvice

TZ Grada Gospića

Linker
24. travanj 2024 02:00