Getty Images

Mix & Match: Kako poslovni look pretvoriti u večernji

Klasičan radni dan bliži se kraju, ali vam je uletio važan sastanak izvan radnog vremena, a samo pola sata nakon završetka imate dogovoren izlazak?

Nema razloga za paniku, vaš dnevni make up look se s lakoćom u samo nekoliko koraka može pretvoriti u atraktivan večernji look.

Za dnevne kombinacije najčešće odabiremo jednostavan način šminkanja. Dobar puder i korektor na kritičnim dijelovima lica poput podočnjaka, prištića i crvenila, a zatim boje sjenila u zemljanim i roskastim nijansama koje su suptilne i nenapadne. Iako su namijenjene dnevnom looku, ove boje su ujedno i idealna podloga za večernji look. Suptilan sedefasti sjaj i minimalne šljokice otvorit će vaš pogled i uz samo malo maskare čine idealan poslovni make up look. Ostavite te nijanse sjenila na očima i neka vam posluže kao baza, a transformaciju u vamp izgled postići ćete u nekoliko minuta.

Sve što vam treba jest paleta tamnijih sjenila i četkica za blendanje. Birajte palete koje sadrže plave, crne i sive nijanse te daberite sjenilo u nijansi po želji te ga nanesite na vanjski ugao oka i dobro izblendajte. Ako želite dodatno naglasiti oči, možete iskoristiti trik s crnim sjenilom koje možete nanijeti pomoću mokrog kistića kako biste dobili efekt tuša te je potrebno samo povuči mačkastu liniju sjenilom i nanijeti umjetne trepavice.

Photo shot of young beautiful woman
Getty Images

Dnevnu varijantu nude i nježnijih nijansi ruževa, za kojima najčešće posežemo preko dana, samo zamijenite jačim tonovima zagasito ljubičaste, upadljive ružičaste i boje karamele. Za dojam punijih usana, idealna opcija su dvostruki ruževi kojima ćete dobiti ombre efekt na usnicama te ih vizualno povećati, a ponudu ovih fantastičnih sjenila i ruževa možete pronaći u Bipa poslovnicama.

Za sam kraj predlažemo da naglasite obraze rumenilom u ružičastoj nijansi te jagodice i luk obrva pomoću highlightera, stavite nekoliko kapi omiljenog parfema i spremni ste za savršen večernji provod. Uživajte!

Linker
25. travanj 2024 14:56