Mjesečev sjetveni kalendar 2024.

Na dar uz Jutarnji list - 20.1.2024.

Sjetveni kalendar 2024.

Pogodan je za početnike, ali i iskusne poljoprivrednike koji uz poštivanje prirodnih procesa i ciklusa žele uzgojiti hranu u svom vrtu. Jutarnji list u utorak 30. siječnja svim čitateljima na dar donosi poster Mjesečeva sjetvenog kalendara za 2024. godinu!

Riječ je o kalendaru koji već šestu godinu zaredom, uz partnera tvrtku Pevex, izrađujemo prema podacima "Sjetvenog priručnika" Marije Thun i uz odobrenje tvrtke Ajda Zagreb d.o.o. koja ga izdaje u Hrvatskoj. Mjesečev sjetveni kalendar za 2024. godinu donosi najdetaljnije upute za sve grane poljoprivrede, osobito za pogodno vrijeme sjetve i sadnje, i oslanja se na biodinamičku metodu, a svake se godine prilagođava prateći Mjesečeve mijene i kretanje planeta. Inspiriran je naukom dr. Rudolfa Steinera koji je postavio temelje biodinamičke poljoprivrede.

Iako utjecaj Mjeseca na rast i razvoj biljka nije znanstveno ispitan, mnogi se vrtlari diljem svijeta u uzgoju biljaka oslanjanju upravo na biodinamičku metodu, vjerujući da Mjesec utječe na rast njihovih usjeva. Mjesečev sjetveni kalendar prikladan je za sve strastvene vrtlare koji uz poštovanje prirodnih procesa i ciklusa žele uzgojiti hranu u svojem vrtu.

Kako razumjeti simbole i primijeniti podatke iz Mjesečeva sjetvenog kalendara, doznajte u Jutarnjem listu 30. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:57