GLAZBENO LJETO U VRAŽADINU

MORE KONCERATA NA ŠPANCIRFESTU ZA RASPLESANI ISPRAĆAJ LJETA

Idućeg petka, 23. kolovoza, počinje 21. Varaždinski Špancirfest - najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival. U deset dana trajanja na pozornicama, ulicama i trgovima Varaždina održat će se gotovo 500 programa, a najveću pažnju uvijek privlači koncertni program.

Ovogodišnji Špancirfest koncertni program donosi na čak četiri službene pozornice smještene na predivnim lokacijama u samom srcu povijesnog Varaždina. Pritom je važno napomenuti da se, od četrdesetak koncerata koji će se održati, za samo četiri ekskluzivna naplaćuju ulaznice.

Središnje glazbeno mjesto nalazit će se, kao i prošle godine, s unutarnje strane zapadnog bedema varaždinskog Starog grada. Na PAN pozornici će se svirati svaki dan, a popis izvođača s lajtmotivom “raznolikost” kreće se od vrhunskog world-musica The Gypsy Kingsa by Baliardo i Dzambo Agusevi Orchestra, hip-hop heroja Krankšvester i Vojka V, Elementala, Gustafa, vječnog Gorana Bareta i Majki, Silente pa sve do Tonya Cetinskog ili Ramba Amadeusa.

Na Starom gradu smjestit će se i najnoviji program Špancirfesta pod cool imenom KVART, osmišljen u suradnji s udrugama mladih i incijativom V4EYC Varaždin for European Youth Capital 2022, a u KVARTU će se, uz radionice, DJ-e i druge sadržaje također obilno svirati: Jonathan, High 5, Jam Ritual, Meritas, Radio Aktiv, Kandžija, ABOP i Mayales.

Već tradicionalna je i glazbena pozornica na varaždinskom Korzu koja će načelo raznolikosti u 21. Izdanju Špancirfesta dići na novu razinu jer tamo stižu: New York Brass Band, Sowas, Dixieland Čakovec, Neki to vole vruće, Detour, Antun Stašić & Maestro Orchestra te Ricardo Luque i Amigos.

Kao šećer na kraju tu je intimna, čarobna atmosfera pozornice kod ville Bedeković, jednog od najljepših koncertnih mjesta u Hrvatskoj koja, zahvaljujući posebnoj energiji izvođače nadahnjuje da pripreme posebni program. Zbog ekskluzivnosti i ograničenog broja mjesta, koncerti kod ville Bedeković jedini su za koje se na Špancirfestu naplaćuju ulaznice, ali zato ostaju u trajnom sjećanju svih koji ih iskuse. Prvog festivalskog vikenda tako če nam glazebnu poslasticu podariti Božo Vrećo i The Frajle, a drugog vikenda Tomislav Mužek & Trio odnosno Četiri tenora i Tamburaški ansambl Centra tradicijske kulture. Ulaznice po cijeno od 80,00 kuna dostupne su u sustavu Eventim ili izravno na web stranicama Špancirfesta (https://spancirfest.com/ulaznice/).

Sve informacije programu, izvođačima, ponudi, ulaznicama i festivalskim lokacijama pronađite na https://spancirfest.comhttps://spancirfest.com .

Špancirfest je - Simply the Best!

Linker
20. travanj 2024 11:50