iStock
efekt svile

Neodoljiva koža ljeti: Kako u samo par koraka vaša koža može postati savršeno meka na dodir

Bliži se vrijeme šarenih bikinija, brončanog tena, haljina i visokih potpetica. Za savršen ljetni izgled i neodoljivo meku kožu potrebno je pravovremeno početi brinuti o vlastitom tijelu pružajući mu adekvatnu njegu.

Sve smo se u nekom trenutku našle u situaciji kada smo isprobavale brojne proizvode za njegu kože ili pak onih za samotamnjenje koji su rezultirali nepodnošljivim svrbežom i crvenilom koji su rezultat suhe i umorne kože. Kako biste na vrijeme pripremile svoju kožu za izležavanje na suncu uz omiljeni koktel ili pak noćni izlazak u najdražoj ljetnoj haljini, donosimo 5 savjeta uz pomoć kojih će vaša koža postati svilena i savršeno meka na dodir.

Hidratacija kože za zdrav izgled

Koža je organ koji među prvima pokazuje nedovoljan unos vode u tijelo. Kada organizmu nedostaje voda, stanice se isušuju, ubrzava se njihovo starenje i na kraju odumiru. Zbog nedostatka vode, vezivno tkivo slabi, slabe i vlakna kolagena i elastina pa koža gubi napetost i elastičnost, postaje naborana i beživotna. Osim preporučene minimalne količine unosa vode od 1,5 litara dnevno, kožu je potrebno hidratizirati i izvana kako bi ostala zdrava i elastična. Hidratantne kreme i losioni nahranit će vašu kožu potrebnim mineralima, no neće djelovati cjelodnevno. Iz tog razloga preporučujemo da u svoju kozmetičku torbicu dodate i termalnu vodu koja će poboljšati kvalitetu vaše kože, a ujedno ima i anti-age djelovanje.

Natural Ingredients for Homemade Body Chocolate Coffee Sugar Salt Scrub Oil Beauty SPA Concept Body Care Love Valentines Day
PROMO

Nakon napornog dana napravite piling i uklonite mrtve stanice kože

Ponekad kreme, losioni i ulja za tijelo ne mogu pomoći da se koža oporavi i bude zaista mekana kako želimo. U tim situacijama preporučujemo da jednom tjedno svojoj koži priuštite piling koji pomaže odstraniti mrtve stanice kože, radi čega ona prestaje biti perutava i suha. Pilinzi za tijelo ujedno pomažu i pri poboljšanju cirkulacije, sprečavanju bora te aktivnijem stvaranju kolagena. Iako u brojnim trgovinama postoje gotovi pilinzi, savjetujemo da otkrijete tip vaše kože te izradite vlastiti piling koristeći prirodne sastojke. Prirodni pilinzi za tijelo na bazi gorke soli, eteričnih ulja, domaćih čajeva najbolji su za vaš organizam. Većina tih dobrih i ljekovitih sastojaka već se nalazi u vašoj kuhinji.

Nikud bez losiona za sunčanje

Tijekom toplijih dana iznimno je važno zaštititi kožu od štetnih sunčevih zraka, a odlazak na plažu bez kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom trebao bi biti nezamisliv. Mnogi ignoriraju upozorenja zdravstvenih djelatnika i provode dane 'hvatajući' boju na plaži, no koža pamti, a opekline od sunca i alergije samo su blaža nuspojava, a svake godine nažalost povećava se broj oboljelih od melanoma. Prilikom odlaska na plažu preporučujemo da se namažete zaštitnim faktorom ne manjim od 30, iako bi idealno bilo koristiti faktor 50+. Krema za sunčanje nanosi se prije odlaska na plažu, idealno pola sata prije izlaska na sunce. Nije je dobro nanositi direktno na suncu jer sunčeva svjetlost ubrzava evaporaciju, što smanjuje njenu moć zaštite.

Unos potrebnih vitamina

Vitamin C je vitamin koji je vrlo važan za zdravlje i ljepotu kože. Do danas su detaljno istražena njegova djelovanja u organizmu. Vitamin C ima veliku ulogu pri vođenju brige o izgledu vlastite kože jer kao antioksidans ima važnu ulogu u sintezi kolagena. Mnogobrojna istraživanja su pokazala da vitamin C može znatno ublažiti i smanjiti fotooštećenja kože nastala djelovanjem UV zraka, a antioksidativno djelovanje pomaže u očuvanju od slobodnih radikala nastalih djelovanjem UV zraka. Ovaj vitamin blistavosti i zdravlja kože od davnina se primjenjuje na kožu, a novi proizvodi i tretmani koji ga sadržavaju omogućuju još potpunije njegovo djelovanje.

PROMO

IPL uređaji za kožu meku na dodir

Za zavodljivu kožu bez dlačica preporučujemo korištenje IPL uređaja uz pomoć kojih ćete konačno moći nesmetano i samopouzdano koračati svijetom. Uklanjanje dlačica pomoću svjetlosti funkcionira tako da uređaj emitira valnu duljinu koja djeluje na pigment. Pigment u dlaci apsorbira svjetlost, a ona se zatim pretvara u toplinu i ubija stanice koje su zaslužne za rast dlake.

PROMO

Jedan od vodećih svjetskih beauty brendova Braun, predstavio je svoj novi Silk expert pro 5 uređaj koji je osmišljen bez ikakvih kompromisa kako biste uklanjanje dlačica što lakše uklopili u svoju užurbanu svakodnevicu. Nudeći najsigurnije, najbrže i najučinkovitije kućno iskustvo uklanjanja dlačica IPL metodom, Silk·expert Pro 5, koji je dvaput brži od svog prethodnika, uklonit će dlačice u manje od 5 minuta, a zahvaljujući novom dizajnu, lak je za rukovanje. Za kožu meku i svilenu na dodir bez svrbeža i crvenila, svakako preporučujemo korištenje novog Braun Silk expert pro 5 uređaja uz pomoć kojeg će sve oči biti usmjerene upravo prema vašoj koži.

Sadržaj nastao u suradnji Glorie i Braun

Linker
25. travanj 2024 15:20