KRALJ OBROKA

Nerazdvojne sestre Zaninović dan ne mogu zamisliti bez kvalitetnog doručka, a otkrivaju i bez koje namirnice ne mogu

One su proslavljene sportašice, nerazdvojne prijateljice i ponosne mame.

Blizanke Lucija Zaninović Kuzmanić i Ana Zaninović Đapić sa smiješkom prolaze kroz svaki novi dan, a otkako su postale majke, dan im izgleda potpuno drugačije od vremena kad su bile vrhunske sportašice.

Otkako smo obje rodile i u prvim mjesecima dan nam je uglavnom bio prilagođen djeci najviše zbog toga što smo dugo dojile i uvijek smo im morale biti na raspolaganju. Malo prije drugog rođendana krenuli su u jaslice gdje su se odlično snašli i ostavili malo slobodnog vremena za nas. Dok su djeca u vrtiću posvetile smo se određenim projektima koje smo započele i malo se vise sportski aktivirale. Slobodno vrijeme tj. vrijeme dok su djeca u vrtiću nam je vise vezano za određene privatne projekte i trudimo se ubaciti koji trening da bi bile u formi za popodnevnim trčanjem za djecom“, kroz smijeh objašnjavaju Lucija i Ana.

Na upit kako bi jedna drugu opisale, Lucija za Anu kaže kako je vesela, uporna, emotivna, aktivna i uredna, dok Ana za Lucija kaže da je iskrena, odgovorna, snažna, ali i temperamentna.

Kao vrhunske sportašice, oduvijek su pazile na prehranu te su se trudile da uvijek bude zdrava i uravnotežena. Nikad tu nije bilo nekih posebnih jelovnika, većinom su tu bili obroci koje su naučile jest i u djetinjstvu, raznolika i raznovrsna prehrana, s puno zelenog povrća koje su na sreću imali iz domaćeg vrta mame Ane.

Dok smo se bavile sportom doručak je i bio kralj obroka i puno smo mu vremena posvećivali, danas nam je doručak većinom u strci i svodi se na to da djeca nešto pojedu i što prije se spreme za vrtić. Danas nas doručak počinje nešto kasnije, kad ih ostavimo u vrtiću, i onda u miru sjednemo u McDonald's koji nam pruža raznovrstan i ukusan doručak s domaćim namirnicama te nam daje osjećaj kao da je pripremljen kod kuće“, pojašnjavaju sestre.

Obje jako volimo dan započeti uz jaja na sve načine. Mislim da je to jedina namirnica koja se uvijek nađe na našem meniju, voljele smo ih pojesti dok smo se bavile sportom i sada jer nas dugo drže sitima i ima toliko različitih mogućnosti pripreme da ti ne mogu dosaditi. Zato smo u McDonald'su godinama vjerne McMuffinu sa slaninom i jajima“, kaže Lucija.

Muffin pripremljen od toplog peciva koje je premazano maslacem s dva komada pečene slanine uz jaje i krišku topljenog Cheddar sira ne može proći bez šalice omiljene kave. Prvu kavu u danu Lucija i Ana popiju kod kuće, još prije nego se djeca probude, a po drugu svrate u McDonald's.

Kod kave u McDonald'su volimo što je uvijek svježe mljevena i 100% arabica“, kaže Ana koja svoj Café Late, fini espresso s više mlijeka i uz dodatak mliječne pjene, ispija dugo i u njemu uživa polako, dok Lucija svoje jutro prepričava uz kavu s mlijekom i veseli se ljetu kad dan može rashladiti cool kavom.

Što se tiče profesionalnih izazova trenutno se malo razlikuju, Lucija je u petom mjesecu trudnoće i objema je najveće želja da trudnoća prođe u najboljem redu i da dobiju malu zdravu curicu. Za to vrijeme, Ana će više biti zadužena za projekt koji su započele prije godinu dana.

Kupile smo stan s bazenom, koji je trenutno u gradnji, na Bačvicama. Plan je stan kroz ovu godinu staviti u turistički najam zajedno s dva apartmana i poslovni prostor koji još vodimo na Hvaru“, s ponosom ističu poslovne planove, ali ipak im je najveći izazov onaj u privatnim životima.

Najveći izazovi od kada smo dobili djecu je da ih što bolje odgojimo i usmjerimo na pravi put. Motivaciju za sve pronalazimo u svakodnevnim životnim situacijama i u našoj djeci. Trenutno se nalazimo u nekim novim životnim situacijama tako da motiva ne izostaje. Samo da je zdravlja i ostalo će sve doći!“, zaključuju nerazdvojne sestre.

Linker
20. travanj 2024 11:47