NAGRADNA IGRA

Osvojite putovanje i probudite romantiku u sebi u gradovima ljubavi

Ljubav, romantika i opuštanje idealna su motivacija za odlazak na putovanje i zasluženi odmor. Bez obzira planirate li izvan Hrvatske ili želite ostati na domaćem terenu, imamo savršene opcije za romantično putovanje. Kupujte u Arena Centru i osvoji putovanje za dvoje. Svatko tko 8.-11. listopada potroši više od 100 kuna u Arena Centru ulazi u nagradnu igru. Detalje pronađite na dnu ovog članka.

OPATIJA BAJNA

Opatija je šarmantni primorski grad s iznimno bogatom povijesti i kulturom, a ujedno je oaza mnogih prekrasnih lokacija, spomenika, šarolikih parkova i idiličnih vila. Šareni parkovi i bajkovite šetnice pretvaraju svaku šetnju Opatijom u posebno iskustvo, a nikako nemojte propusti šetnju uz more čuvenom šetnicom Lungomare.

Upravo na šetnici nalazi se Djevojka s galebom, simbol Opatije i cijelog Kvarnera. Elegantna statua na stijeni uz obalno šetalište Lungomare u Opatiji krije zanimljivu priču i identitet djevojke koji je desetljećima bio tajna. Priča je započela daleke 1891. kada je grof Arthur Kesselstadt tragično izgubio život u proljetnoj oluji u moru ispred Opatije. Shrvana boli, grofova obitelj postavila je na stijenu uz more skulpturu “Madonna del Mare” da bdije nad njegovom dušom.

Vrijeme je ostavilo trag na skulpturi i oštetilo je, no ona je kasnije restaurirana. Pozlaćena replika danas se nalazi pored crkve sv. Jakova, a original se čuva u Hrvatskom muzeju turizma u Vili Angiolini. Kad je mjesto na kojemu je nekada stajala “Madonnina” ostalo prazno, odlučeno je da se na njega postavi nova skulptura. “Djevojka s galebom” postavljena je 1956. na lokaciji s koje se pruža se prekrasan pogled na more. Prizor je posebno impresivan noću, kada je skulptura osvijetljena posebnim reflektorima, ili pak za nevremena, kada se valovi razbijaju o obalu, a voda se prelijeva preko stijena, stvarajući dojam nimfe koja se rađa iz pjene. Zbog toga se ova statua često naziva i "Opatijska nimfa".

Ukoliko želite osvojiti ovo putovanje, zaigrajte nagradnu igru Arena Centra.

Rok iskoritivosti nagrade je do 15.3.2019.

IZ PARIZA S LJUBAVLJU

A ako ste se ipak zaželjeli otići izvan Hrvatske, koja je bolja romantična lokacija od Pariza, poznatog grada ljubavi? Kada pomislimo na Pariz, ono što nam prvo padne na pamet jest njegova najpoznatija atrakcija, Eiffelov toranj, visok 324 metra i vidljiv iz skoro svih dijelova grada. Drugi svjetski poznat simbol grada je Slavoluk pobjede ili Trijumfalna vrata, ishodišna točka za brojne parade ili izletnike koji se spuštaju niz aveniju Elizejskih poljana (Champs-Élysées).

Neizostavan dio svakog turističkog vodiča i inspiracija brojnim autorima je i famozna katedrala Notre Dame de Paris i njezin najpoznatiji stanar – Grbavac. Ova gotička katedrala smještena je na malom otočiću Île de la Cité usred rijeke Seine i izgrađena u 12. stoljeću, a na trgu ispred nje označen je nulti kilometar koji predstavlja ishodišnu točku za računanje cestovnih udaljenosti u Francuskoj.

Za sam kraj, otiđite u Muzej Louvre i obilazak nekadašnje kraljevske palače, jednog od najvećih i najpoznatijih muzeja u Europi te cijenjene kazališne kuće – sjedišta Pariške opere. Prošetajte Tuileries vrtovima, avenijom Elizejskih poljana do Slavoluka pobjede, trga Place de l’Etoile pa sve do La Défense. Uspnite se i na Montmartre, brežuljka s crkvom Svetog srca (Basilica du Sacré Coeur), a svratite i u brojne uličice koje preplavljuju suvenirnice i kafići i tamo uživajte u popodnevnoj kavici.

I ovo putovanje možete osvojiti, zaigrajte nagradnu igru Arena Centra.

Nagrada uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Pariz-Zagreb sa svim pristojbama
  • usluga voditelja putovanja
  • tri noćenja u dvokrevetnim sobama s doručkom sa svim boravišnim pristojbama, hotel 3*
  • prijevoz od/do zračne luke u Parizu
  • poludnevni razgled Pariza autobusom

Nagrada ne uključuje:

  • ulaznice u muzeje i drugi fakultativni sadržaji
  • javni prijevoz
  • putno osiguranje

Rok iskoritivosti nagrade je do 31.3.2019.

ZNATE LI KAKO SUDJELOVATI U NAGRADNOJ IGRI?

Kupujte u Arena Centru i osvojite putovanje za dvoje. Svatko tko 8.-11. listopada potroši više od 100 kuna u Arena Centru ulazi u nagradnu igru. Za sudjelovanje u ovom krugu i ovim destinacijama, dovoljno je upisati broj računa i svoje podatke kod hostesa u Arena Centru ili u obrazac na stranici, u periodu između subote 10.11.2018. u 16:00 sati i nedjelje 11.11.2018. u 15:59 sati.

Linker
23. travanj 2024 16:58