Getty Images/iStockphoto
Idealan make up za cijeli dan!

Otkrijte tajne svježeg izgleda, bez obzira na godine i napore koje vam dan servira

Bez obzira na godište, svaka dama se voli dotjerati i našminkati, ali ujedno treba pripaziti kako bi make up look bio primjeren situacijama, ali i našoj dobi. Sve tajne dobrog make upa za svaku ženu otkrila nam je Lana Krstanović , vizažistica BIPA Backstagea.

Šminkanje nerijetko otkrivamo već kao male djevojčice i krišom krademo mamine ruževe i sjenila, ali sve ima svoje vrijeme. Djevojke kreću ozbiljnije koketirati sa šminkom u srednjoj školi, ali trebaju znati kako je bitno pronaći savršeni balans i najviše pažnje usmjeriti prema njezi kože. Mladenačka koža zna biti osjetljiva, a prištići nisu ništa neobično, stoga je bitno da koža uvijek bude dobro nahranjena i njegovana, a u slučaju većih problema, treba posjetiti i kozmetičarku koja će kožu očistiti. S pravilnom njegom kože, make up će također izgledati odlično.

iStock

“Mlade cure, ali i one starije prilikom nanošenja make upa trebaju se voditi pravilom s kojim nikada neće pogriješiti, a to je manje je više. Svakodnevni make up za tinejdžerice trebao bi biti prozračan, što podrazumijeva laganu podlogu s malo korektora na mjestima gdje je to potrebno (prištići i sl.). Stoga iz BIPA Backstagea ističu kako bi rumenilo trebalo biti u nježno ružičastim tonovima, dok će na usnama biti dovoljno staviti malo balzama ili sjajilo u boji”.

Close-up portrait of her she nice cute lovable lovely attractive winsome calm girl with buns isolated over pink pastel background
Getty Images/iStockphoto

Studentice koje svoje dane provode na fakultetskim predavanjima, također ne bi trebale pretjerivati s make up lookovima za vrijeme odlazaka na fakultet.

“Za svaki dan mladim curama je dovoljan lagani sloj maskare, dok bi obrve trebale biti uredno začešljane, a eventualne nesavršenosti popunjene sjenilom ili olovkom za obrve. Što se tiče očiju, dovoljna je diskretna linija uz rub trepavica povučena eyelinerom”, predlaže Lana čije klijentice u Bipa Backstageu vrlo često zbog praktičnosti i pristupačnosti odabiru upravo Aurin Liquid Pencil Eyeliner. Ipak, kombinacije za večernje izlaske i provode mogu se upotpuniti jačim naglaskom na očima pomoću sjenila u intenzivnijim bojama, ali i statement ruževima u jarko ružičastim, crvenim ili narančastim nijansama.

Smiling woman in the city park laughing and texting on smartphone
Getty Images

A nakon fakulteta, dolazi vrijeme za posao. Iako su poslovne žene najčešće u velikoj žurbi i nedostatku vremena, uz samo par trikova mogu postići savršen business make up look idealan za svaki dan i svaki sastanak.

“Kod poslovnog make upa najveći naglasak stavljamo na odabir dobrog i vama odgovarajućeg tekućeg pudera prema tipu kože i godinama, koji će ostati postojan, a vi ćete biti bezbrižni cijeli radni dan”, pojašnjava Lana. Upravo takave je i Aura Total pro tekući puder koji u kombinaciji s korektorom lako pokriva znakove umora i podočnjake. Važno je samo da se sve to čini u tankom sloju kako se ne bi uvukli u linije ispod očiju.

Close up portrait of two crazy funny cheerful comic attractive beautiful girlfriends wearing summer clothes and having fun using fake mustache and eyewear, isolated on bright pink background
Getty Images/iStockphoto

“U većini uredskih zgrada rasvjeta je hladna i baca plavo svjetlo. Stoga bez obzira na ton kože birajte tople nijanse sjenila za oči kao što su zlatno bež,vanilija,breskva brončana, a oči dodatno istaknite s malo maskare. Neutralno roskaste i koraljne boje ruža odličan su izbor za vaš tipičan radni dan”, zaključila je Lana te nadodala kako se slobodno za poneki sastanak odvažite malo intenzivnijim ružem, ako se s takvom bojom dobro osjećate. Iste možete isprobati u BIPA poslovnicama diljem Hrvatske, a za dodatne savijete uvijek možete potražiti pomoć i u zagrebačkom BIPA Backstageu

Thoughtful confident businesswoman looking away in office. Female professional is standing with arms crossed. They are in smart casuals at workplace.
Getty Images

Linker
19. travanj 2024 20:51