Getty Images
HRANA I NJEGA

Ovi proizvodi 'obrisat' će vam bore: 3 vitaminska seruma za svaku dob i tip kože

Stiglo je proljeće, priroda se budi, ali i naše lice zahtijeva posebnu njegu. Veće izlaganje suncu, znojenje, ali i svakodnevan stres uzrokovan poslu te dodatni vanjski čimbenici – svi znamo kako utječu na našu kožu.

Činjenica je kako se na licu vidljivo prepoznaju prvi znakovi starenja, a riječ je naravno o borama koje možemo spriječiti pomoću preparativnih kozmetičkih proizvoda, dok je jedan od najboljih načina zasigurno korištenje seruma za lice. Kako bi naša koža bila sjajna, zdrava i glatka, Olival Professional pripremio je tri savršena proizvoda koji će nahraniti i njegovati naše lice, bez obzira na našu dob.

Žene s već vidljivim borama koje žele smanjiti znakove starenja na svom licu mogu primijetiti očigledne pomake zahvaljujući Peptidnom serumu P. Peptidi su postali pravi čarobnjaci u serumima jer prirodno umnožavaju stanice kolagena te tako učinkovito umanjuju bore, a njihovo korištenje možemo usporediti s botoxom, samo bez invazivnog apliciranja. Ovakav tip seruma možete upotrebljavati ujutro i navečer, a bitno ga je zatim „zaključati” hidratantnom kremom i bore postaju stvar prošlosti.

Za žene koje su tek počele primjećivati znakove starenja i pojavu bora na svom licu, a ujedno imaju mješovitu kožu sklonu problemima, idealna opcija je Vitaminski serum R². Osim što sprečava bore, njegove aktivne tvari čine hijaluronska kiselina, retinol i resveratrol. Upravo je resveratrol zaslužan za poticanje obnove strukture kože koji je dodatno hidratizira, ali ujedno djeluje protuupalno i smirujuće te će ublažiti crvenilo i nepravilnosti na licu. Vitaminski serum R² primjenjujte isključivo u večernjoj njezi lica, a odlično se nadopunjava s Vitaminskim serumom C, koji se u tom slučaju koristi ujutro. Po nanošenju svakog od seruma (C ujutro, R² uvečer), njegu završite hidratantnom kremom.

Kada pričamo o vitaminima, prva asocijacija nam je unošenje vitamina u organizam preko voća i povrća, mnogobrojni smoothieji i kombinacije hrane, ali jednako bitno je njima nahraniti i kožu. Jedan od najboljih načina je uz Vitaminski serum C koji je prvenstveno namijenjen mlađim osobama kojima se pojavljuju prve bore. Jednako tako, brojne nepravilnosti na licu poput ožiljaka od prištića i akni, ali i fleke uzrokovane hiperpigmentacijom na najbolji se način oporavljaju pomoću vitamina C. Ovaj vitamin sadrži askorbinsku kiselinu koja je poznata po svom djelovanju kao snažan antioksidans. Upravo ta kiselina smanjuje oksidativni stres na koži, a kombinacija s hijaluronom učvršćuje tonus mišića čime se ublažava pojava prvih bora te se dobiva zdrav i mladenački izgled kože. Hiperpigmentacijske mrlje se vidljivo smanjuju, ali bitno je naglasiti kako kod korištenja Vitaminskog seruma C trebate tijekom dana nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom.

Stoga, prilagodite njegu svojem tipu kože i uživajte u rapsodiji Olivalovih seruma koji će vam pružati vrhunsku njegu i zdravlje.

Linker
20. travanj 2024 00:45