NAGRADNI NATJEČAJ

Pink Day u Mimari: Osvoji ulaznice za Festival ružičastih vina

Ususret šestom po redu Festivalu ružičastih vina, poklanjamo šest ulaznica za Pink Day koji će se održati u subotu 21. travnja 2018.

Ženska vinska udruga Women on Wine najavila je ovogodišnji Pink Day Festival koji će se održati u zagrebačkom muzeju Mimara u subotu 21. travnja. Poznati festival vina okupit će brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina te brojne ljubitelje pink kapljice. U suradnji s udrugom ljubiteljica vina WOW, organizirali smo nagradni natječaj u kojem možete osvojiti šest ulaznica za subotnji festival. Sve što trebate je odgovoriti na nagradno pitanje Zašto želite osvojiti ulaznicu za Pink Day u periodu od 17. travnja do petka, 20. travnja.

Dobitnici ulaznica su:

Barbara Labrović, Mari Kekez Miljanić, Ana Vulin, Tatjana Potkonjak, Ana Protrka Čičak, Luna Maslov

Sudeći po odazivu, ovogodišnji Festival okupit će brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina te u okviru Festivala u Festivalu – Green in Pink – proizvođače ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Mnogima omiljenu vinsku manifestaciju će, kao uvijek, pohoditi profesionalci iz vinskog svijeta, vlasnici restorana, sommelieri i stručnjaci, ali i sve mnogobrojniji ljubitelji ružičastog vina.

Radionice su na Pink Dayu posebno zanimljive jer se ovdje svake godine pojavi barem jedan renominarni međunarodni stručnjak s područja vina ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja, pa je tako lani ovdje gostovao jedan od najvećih europskih stručnjaka za maslinovo ulje, Austrijanac Heinrich Zehetner, godinu prije toga bio je to talijanski vinski i uljni sommelier Tiziano Cacciani, a prije njega Laura Marinelli, koautorica relevantnog Floss Olei vodiča, kao i britanska stručnjakinja Judy Rudgeway koja je napisala više knjiga o maslinovom ulju.

Ove godine gošća iz Španjolske Carmen Sanchez Garcia, međunarodna ekspertica za ekstra djevičanska maslinova ulja, održat će master class pod imenom „Time for EVOO...cation“ powered by American Express (EVOO – Extra vergin olive oil) – a kušat će se višestruko nagrađivana španjolska ulja Castillo de Canena, zatim ulja slavnih vinarija Sassicaia i Frescobaldi te odabrana ulja hrvatskih izlagača maslinovih ulja na Green in Pinku. Vinske radionice su dvije. Jednu će održati WOW članica Monika Prović WSET 3 pod imenom „Ružičasta Dalmacija“ powered by LIDL, sa sedam različitih rosé vina Dalmacije, a drugu iskusni rovinjski sommelier Siniša Škaberna, AIS 2 , pod nazivom „Rose i slatko: Da ili ne?“ powered by Dolcela.

Linker
18. travanj 2024 10:05