Svjetski centar plesa u Poreču

Plesni spektakl DanceStar World Finals okuplja više od 7000 najboljih plesača iz cijelog svijeta i ove godine boravi u Poreču od 22. do 26. svibnja

  • 14.05.2019. u 14:59

  • Autor:
    • Promo

U predivnom istarskom gradu Poreču DanceStar World Final već dvanaestu godinu okuplja najbolje svjetske plesače. Nakon kvalifikacijskih turnira, koji su tijekom godine održani na svim stranama svijeta, veliko finale okupit će više od 7000 vrhunskih plesača koji će pred međunarodnim stručnim žirijem otplesati najbolje koreografije i boriti se za prestižnu titulu DanceStar.

Svečano otvorenje DanceStar World Finals s impresivnom paradom zastava održat će se u srijedu 22. svibnja, a sudionike će na plaži Lotosi u Zelenoj laguni u Poreču od 21:30 sati zabavljati DJ Luca Montecchi. Očekuje se više od 10.000 gledatelja koji će se prepustiti uzbudljivoj atmosferi i zabavi koju će uveličati i vatromet. 

 

Petodnevni događaj bit će popraćen nizom seminara i radionicama plesa te zabavama za natjecatelje, DJ partiyjima i FreeAllstyle Challengom. Vrhunac događanja bit će u petak, 24. svibnja kada u 21:30 sati  na plaži Lotosi počinje Gala večer. Od 20 najboljih koreografija VIP žiri će izabrati tri izvedene vrhunski, a ukupni pobjednik će osvojiti vrijednu novčanu nagradu i prestižnu titulu DanceStar Gala Night Winner.

U ovogodišnjem natjecanju, između ostalih, sjedi i vrlo ugledan Jed Florano, član jednog od najpoznatijih plesnih CREW-ova na svijetu - KINJAZ. Ostali članovi žirija i voditelji dvadesetak plesnih seminara i radionica renomirani su plesači i koreografi iz cijeloga svijeta: Zoltan Katona, Miloš Isailović, Željko Božić, Phillida Le-Roux-Liebenberg, Matic Zadravec, Sten Kuth, Murray Grant, te Almira Osmanović, bivša hrvatska baletna prvakinja, direktorica Baleta u Splitu i Zagrebu i pedagoginja i koreografkinja, poznata i kao članica stručnog žirija plesnog showa „Ples sa zvijezdama“.

 

Tijekom dugogodišnjeg djelovanja DanceStara, Poreč i Hrvatska postali su poželjna destinacija u plesnome svijetu, a mega-spektakl kakav je DanceStar World Finals koji donosi više od 38.000 noćenja, vrlo važan za hrvatski turizam.

 

Tagovi