Počelo glasanje za najveću regionalnu glazbenu nagradu MAC

VIŠE OD 600 NOMINACIJA U 17 RAZLIČITIH GLAZBENIH KATEGORIJA

Glasanje za MAC je počelo! Objavljeni su glazbeni brojevi koje su za godišnje nagrade MAC nominirale radio stanice iz cijele regije, a mogu se pronaći na službenoj stranici www.musicawardsceremony.com. Sada glavnu riječ preuzima javnost – samo na temelju njihovih glasova, bit će izdvojeni oni najbolji te će im se na spektakularnoj završnici, 27. siječnja 2020., u Štark Areni u Beogradu, dodijeliti ova poželjna priznanja. Music Awards Ceremony trajat će punih 3 sata, a samo za tu priliku, u posebno osmišljenim nastupima, predstavit će se najveće regionalne glazbene zvijezde dok će samu ceremoniju prenositi najgledanije televizije u svim zemljama sudionicama.

Brojne radio stanice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore učestvovale su u nominiranju glazbenih brojeva, rukovodeći se svojim parametrima slušanosti i popularnosti izvođača. Nominirane su pjesme i autori čija su djela najomiljenija i najpopularnija među njihovim slušateljima. Tako je, na kraju, prikupljeno više od 600 nominacija koje su raspoređene u 17 različitih glazbenih kategorija. Publika iz regije ali i iz cijelog sveta dobila je priliku da glasa za svog favorita, putem poveznice www.musicawardsceremony.com. Glasanje je besplatno, a i ove se godine odvija u dva kruga.

Parni Valjak s pjesmom Nema signala, Vatrin Ukleti Holandez, Neno Belan i Lito umire, Franka Batelić s pjesmom Ti mi nosiš sreću, Jelena Rozga i Proljeće, Petar Grašo i njegova Voli me, Matija Cvek s pjesmom Drama, Psihomodo pop i Déjà vu su samo neke od nominiranih pjesma za koje je moguće dati svoj glas. Tijekom glasanja za prošlo izdanje MAC-a pristiglo je više od milijun glasova, a dio prihoda od SMS glasova te prodaje ulaznica organizatori su donirali UNICEF-u. Organizatori, Skymusic i CEBEF, potvrdili su da će i ove godine dio prihoda od ulaznica izdvojiti u humanitarne svrhe. Svi oni koji žele pratiti ovo jedinstveno događanje uživo, svoje ulaznice mogu osigurati na stranici www.tickets.rs.

Organizatori također najavljuju da će drugi MAC biti još spektakularniji od prethodnog. U nastupe i nominacije prvi su put uključeni i slovenski izvođači i njihove poznate osobe, koje će prošetati čuvenim MAC red carpetom. Svoja glamurozna izdanja, na ovom je tepihu, prošle godine pokazalo više od 200 poznatih osoba iz cijele regije.

Priča o MAC-u, događaju godine u glazbenom svijetu, započela je tek prije godinu dana, a privukla je pažnju najvećih glazbenih zvijezda iz regije, više od četiri milijuna gledatelja preko malih ekrana te 15.000 onih koji su ovaj spektakl pratili uživo. Prošle je godine dodijeljeno 26 priznanja, a njima su obuhvaćeni svi glazbeni stilovi.

Linker
25. travanj 2024 22:58