KONCERTI, KREATIVNOST, HEDONIZAM

Počinje 21. Špancirfest - ovo je 5 razloga zašto je on najbolji način oproštaja od ljeta

  • 22.08.2019. u 09:35

  • Autor:
    • Promo

U petak 23. kolovoza počinje 21. Špancirfest - najveći, najpopularniji i najraznovrsniji festival u Hrvatskoj. U punih deset dana trajanja, sve do nedjelje 1. rujna, Špancirfest će posjetiteljima pružiti gotovo 500 različitih programa: koncerata, uličnih performansa, predstava, sadržaja za djecu, radionica, instalacija i drugih sadržaja koji ga čine nezaobilaznim odredištem za hedonistički oproštaj od ljeta. Postoji mnogo razloga zašto se Špancirfest ne propušta, a mi vam donosimo pet najvažnijih!

 

Koncerti, koncerti, koncerti, koncerti
Čak četiri pozornice smještene na najljepše lokacije u varaždinskoj povijesnoj jezgri u deset dana donose četrdesetak koncerata stranih, domaćih i regionalnih izvođača u rasponu od world-musica, hip-hopa, rocka, popa do tradicijske glazbe, a svi, osim četiri ekskluzivna na pozornici kod Vile Bedeković, potpuno su besplatni.

 

PAN pozornica kod Starog grada, KVART pozornica u njezinoj blizini, pozornica na Korzu te već spomenuta romantična Vila Bedeković zadovoljit će svaki glazbeni ukus, a popis imena zaista je dugačak i raskošan: Gypsy Kings by Baliardo, Dzambo Agusevi Orchestra, Krankšvester, Vojko V, Rambo Amadeus, Gustafi, Goran Bare i Majke, Elemental, Meritas, Tony Cetinski, Ginger, Jonathan, Adastra, High 5, Jam Ritual, Ivana Galić, Jed Becker’s Group i Elvis Stanić, Commi Balde & Karia Kela Band, Sowas, Dixieland Čakovec, Neki to vole vruće, Radio aktiv, Detour, Kandžija, Antun Stašić & Maestro Orchestra, ABOP, Mayales, Ricardo Luque & Amigos, Silente.

Romantična pozornica kod Vile Bedeković

Vila Bedeković jedna je od najljepših i najromantičnijih pozornica u Hrvatskoj, a njezin program, jedini za koji se naplaćuju ulaznice, svake je godine poseban, ekskluzivan i inspirativan, kako za umjetnike koji na njoj nastupaju, tako i za publiku. Kao i do sada, Vila Bedeković će ugostiti ekskluzivne, za ovu priliku posebno pripremljene koncerte i probrane kazališne hit-komedije. Glazbeni sladokusci doći će na svoje koncertima Bože Vreće i The Frajli prvog odnosno Tomislava Mužeka & Tria te Četiri tenora i Tamburaškog ansambla Centra tradicijske kulture drugog festivalskog vikenda. Ljubitelji smijeha moći će u nedjelju i danima tjedna uživati gledajući hit predstave: “Pod hitno na hitnu” Kerekesh teatra, “Ništa ljubav, samo sex” i “Samo preko njega mrtvog” Lude kuće iz Zagreba, “Šta me snađe” popularne Anđelke Prpić, “Bogi Ivač znova” HNK-a u Varaždinu te “Kako je počeo rat na mom otoku” GK Gavella i HNK u Šibeniku.

 

Jedinstvena atmosfera

Tajna uspjeha Špancirfesta značajnim dijelom leži i u sljubljenosti festivala, svih njegovih raznolikih programa s predivnim Varaždinom čija šarena pročelja palača, ukrašene ulice, trgovi i parkovi stvaraju nezamjenjivu kulisu za sve što se na njima događa.

Špancirfest živi na otvorenome, on je započeo kao ulični festival, a taj je duh uvelik zadržao i do danas. Najzanimljiviji europski ulični performeri, ulični glazbenici, hodajući bendovi, nevjerojatno raskošna ponuda iz živo obojanih kućica i ukrašenih štandova, okusi, mirisi i zvukovi festivalske vreve i pulsirajuće mnoštvo od preko 200 tisuća posjetitelja tvore jedinstvenu atmosferu bez premca i koja vas, nakon što joj se jednom prepustite, više ne napušta.

 

Oaza kreativnosti

Kreativnica u Uskoj ulici posvećena dizajnu, Umjetnička ulica posvećena slikarima, kiparima i crtačima, kreativne radionice za klince u Parku kreative, Universe show na Kapucinskom trgu, program KVART osmišljen od mladih za mlade i bezrojni izlagači koji posjetiteljima nude svoje rukotovorine, suvenire ili umjetnička djela čine Špancirfest i najvećim festivalom umjetnosti u Hrvatskoj.

Špancirfest posebno pazi na programe za djecu pa su osim Parka kreative tu i nadaleko poznati Vindiland, veliki zabavni park, ali i brojni drugi sadržaji primjereni djeci svih uzrasta koji ispunjavaju ulice Varaždina.

Hedonizam i zabava

Vinski grad, kokteli, ginovi, slani ili slatki, tradicionalni ili moderni zalogaji, noćni party program u Zoni Stari grad, klupska atmosfera Trga Miljenka Stančića, brojni barovi i mnoštvo ljudi željnih opuštanja i užitka Špancirfest čini i velikim party odredištem. Varaždin u deset dana festivala živi punim plućima, a ta se party energija prenosi na sve one koji se od ljeta odluče oprostiti na Špancirfestu.

Tagovi