UKLJUČI SE I OSVOJI

POKLANJAMO TRI KNJIGE MICHELLE OBAME: Memoari bivše prve dame Sjedinjenih Američkih Država koji otkrivaju intimne trenutke iza svjetla javnosti

Dobitnice su:

Natalija Milovan, Pula

Dubravka Šparavec, Samobor

Ana Heleš, Zagreb

------------------------------------------------------------------

U jednoj od najočekivanijih knjiga godine diljem svijeta, Michelle Obama poziva čitatelje da uđu njezin osobni svijet i osjete kako je izgledao put do titule prve dame. Potpuno iskreno prepričava svoja sjećanja od odrastanja u skromnom, ali sretnom domu na jugu Chicaga, do susreta s Barackom i njihovog zajedničkog života. Prisjeća se početaka njihove ljubavne priče, omiljenih rituala, ali govori i o usponima i padovima u braku, poteškoćama balansiranja posla, djece, supruga i naposlijetku same sebe. Snažna i hrabra žena koja ne oklijeva otkriti i svoju ranjivu stranu, strahove i sumnje, otvoreno govori kako je naposlijetku odabrala svoj put, kojim je milijunima Amerikanaca pružila nadu u bolji život i navela ih vlastitim primjerom da žive zdravije i brinu o sebi, a žene diljem svijeta nadahnula da dignu svoj glas.

Najviše sam se nadala da ću stvoriti nešto što bi moglo koristiti drugim ljudima, dati im nešto što će moći koristiti u svojem životu. Stoga sam se usredotočila na pripovijedanje svoje priče najiskrenije što sam mogla. Ne izravnavam račune niti dajem detaljan opis političkih događanja. Nadala sam se da ću ljude uvesti u iskustvo odrastanja jedne crne djevojčice iz radničke klase u South Sideu u Chicagu koja je postala prva dama Sjedinjenih država. Sve o meni je tu, na tim stranicama, što znači da se osjećam pomalo ranjivo znajući što sve na njima iznosim. No nadam se da ako mogu podijeliti svoju priču sa svim usponima i padovima, tada i drugi ljudi možda skupe hrabrosti da objave svoju.“ - Michelle Obama

Prevedeni na 45 jezika i prodani u više od 10 milijuna primjeraka u svijetu, ovaj globalni nakladnički fenomen stigao je i kod nas u izdanju Planetopije.

Svojim čitateljima/cama Glorija poklanja tri knjige Michelle Obame - MOJA PRIČA. Ispunite podatke ispod i odgovorite na nagradno pitanje, tri najkreativnija odgovora nagrađujemo!

Linker
26. travanj 2024 00:27