Poznati chef otkriva kako dobiti savršenu kavu s pjenicom od mlijeka

Ako ste zaljubljenik u kavu, onda znate da se iza rituala ispijanja kave krije prava umjetnost koja pruža vrhunski užitak vašem nepcu.

Idealno jutro ne može započeti bez šalice kave savršenog mirisa i arome, no, kava u gastronomiji igra jednu od vodećih uloga. Jeste li znali da niti jedan od tri obroka po pravilima vrhunskih chefova, ne može proći bez šalice kave?

Uz doručak ili prije doručka, svi piju omiljenu kavu za početak užurbanog dana, bilo da je u pitanju espresso, cappuccino ili latte macchiato. Dobiti idealan napitak s kremastom pjenicom od mlijeka vrhunska je vještina, no, sve je lakše ako imate pravi aparat za kavu, a pravi ljubitelji znaju da savršena pjenica nastaje uz pomoć Philips LatteGo aparata.

Najveći izazov kod pripreme kave, po mnogima je upravo izrada savršene mliječne pjenice, a kako ju dobiti zna naš poznati chef Mate Janković, koji ne može započeti dan bez šalice omiljene kave, a posebno se svako jutro veseli opojnom mirisu svježe mljevene kave. Taj miris, koji dolazi iz keramičkog mlinca opojan je baš kao i deserti čiji je osnovni sastojak upravo kava.

Najbolji uzor u tome su Talijani, koji su osmislili svima poznati tiramisu ili manje poznati specijalitet affogato. Doslovno prevedeno, ime ovog specijaliteta znači „utopljen“, a radi se o kuglici sladoleda prelivenoj sveže pripremljenim espressom. Idealno za tople dane kad kava može poslužiti kao pravo osvježenje. Upravo ovaj desert za svoje prijatelje priprema naš poznati bloger Mile Butorac kojeg Instagram zajednica poznaje pod imenom Hungry Mile. Iskonski gurman otkrio je tajnu vrhunske kave koju priprema uz pomoć Philips LatteGo aparata za kavu i koja je zahvaljujući 100 posto keramičkom mlincu savršene arome i mirisa. Kad se taj miris sljubi s aromom mliječne vanilije dobijete pravo umjetničko djelo u šalici.

Za kraj dana odnosno nakon večere preporučuje se kava s dodatkom mlijeka da vam ne pokvari san. Savršeno glatku pjenicu od mlijeka možete dobiti uz pomoć jedinstvenog Philips LatteGo aparata čiji se spremnik za mlijeko jednostavno i lako održava.

Pravi ljubitelji kave znaju koliko je važna priprema kave i serviranje uz pravu hranu, no, jednako je važno da vaša kava bude odgovarajuće arome i mirisa koji možete dobiti korištenjem Lavazza kave kao jedne od omiljenih na našem tržištu. Ako je suditi po svjetskim trendovima sve je više ljubitelja kave koji svoju omiljenu kavu želi pripremati u svom domu. Uz odličnu hranu, uvijek ide i odlična kava.

Više informacija potražite na Philips LatteGo stranici.

Linker
25. travanj 2024 03:23