Prijave za besplatnu edukaciju za barmene, konobare i bariste otvorene su još tjedan dana

Polaznik Akademije Kristijan Marijančević

 Coca Cola

Rum, viski i vino za tebe ne predstavljaju samo piće već ih vidiš kao kreativne medije prepune neistraženog potencijala? Smatraš da kava nije samo izvor jutarnje energije koji ti pomaže da prebrodiš još jedan dan, nego u svakom zrnu vidiš dugu povijest bogatih aroma i okusa?

Ako su ambicija i kreativnost ono što te najviše motivira kao barmena, konobara ili baristu i imaš najmanje godinu dana iskustva u ugostiteljstvu, imamo odličnu vijest: do 17. siječnja otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar koja ti nudi priliku da stekneš nezaboravno iskustvo i znanja koja će doprinijeti razvoju tvoje karijere.

image

Polaznici Akademije

Coca Cola

Prijave za besplatnu edukaciju otvorene su do 17. siječnja na raisethebar.hr/akademija, a sve što je potrebno za prijavu jest ispuniti prijavni obrazac.

Uz teorijsku nastavu koja se odvija u Coca-Colinu obrazovnom centru u Zagrebu, Akademija Raise the Bar obuhvaća i terensku nastavu te praksu koja se odvija u barovima i restoranima diljem Hrvatske.

image

Obrazovni centar, Ivan Jug i polaznici Akademije

Coca Cola

Program Akademije razvijen je u suradnji s renomiranom školom European Bartender School i obuhvaća:

  1. ulogu i odgovornost konobara, odnosno barmena
  2. barski menadžment (postupci, vođenje tima/zaposlenici/zapošljavanje/odnosi, doživljaji i zadovoljstvo gosta, trendovi/inovacije, zauzetost/raspodjela/multitasking, standardizacija, planiranje/ciljevi, nadzor nad dobiti, nadzor)
  3. pravila ponašanja i usluživanja gosta u barovima i restoranima
  4. pravilnu uporaba barske opreme, leda, voća i čaša
  5. poznavanje pojmova fermentacije i destilacije
  6. povijest, klasifikacija, proizvodnja i kušanje kategorije jakih alkoholnih pića, likera, piva, vina, kave i kavnih napitaka te miješanih pića
  7. izrada vlastitih sirupa, likera i shruba
  8. pravilnu uporaba svih barskih tehnika
  9. poznavanje recepata 88 klasičnih koktela i modernih klasika.
image

Andrej Čapka, Zmajska pivovara

Coca Cola

Polaznici koji uspješno završe program dobit će potvrdu koju izdaje Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa školom za barmene European Bartender School, a tijekom edukacije imat će priliku učiti od stručnjaka kao što su Andrej Čapka, direktor i vlasnik Zmajske pivovare, Ivan Jug, somelijerski prvak Hrvatske, suvlasnik i voditelj restorana Noel te Andrea Klemenčić, menadžerica u hotelijerstvu u odjelima za gastronomiju i restoraterstvo.

image

Raise the bar

Coca Cola

Više informacija o Akademiji Raise the Bar možete saznati na internetskoj stranici raisethebar.hr, a kako izgleda edukacija u sklopu Akademije pogledajte na stranicama projekta na Instagramu i Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:16