Rolex rekordnu četvrtu godinu zaredom proglašen za najugledniju svjetsku kompaniju

Korporativna odgovornost i etika se i ove godine ističu kao dva najvažnija kriterija za stjecanje poslovnog ugleda

Korporativna odgovornost i etika se i ove godine ističu kao dva najvažnija kriterija za stjecanje poslovnog ugleda

Rolex, švicarski proizvođač satova sa sjedištem u Ženevi, koji ima globalnu reputaciju za izvrsnost u kvaliteti, pouzdanosti i preciznosti svojih satova rekordnu je četvrtu godinu zaredom proglašen za najugledniju svjetsku kompaniju. To izrazito priznanje kojem teži svaka kompanija, dodjeljuje se od 1997. godine, a listu od 100 najuglednijih kompanija sastavlja Reputation Institute iz Bostona, vodeći pružatelj usluga za mjerenje i upravljanje reputacijom.

I ove je godine Rolex iza sebe ostavio dobro poznate kompanije kao što su LEGO, The Walt Disney, adidas, Microsoft, Sony, Canon, Michelin, Netflix i Bosch. Kako bi došli do ovih rezultata, istraživači Reputation Institute iz Bostona ispitali su više od 230.000 pojedinaca u 15 zemalja svijeta. Kompanije koje se razmatraju obično imaju prihod veći od 50 milijardi dolara godišnje, prisutnost u svim ispitanim zemljama i poznavanje brenda kod bar 40% opće populacije.

promo

O stručnosti Rolexa i kvaliteti njegovih proizvoda poznato je gotovo sve. Oyster i Cellini satovi, svi certificirani kao Superlativni kronometri za svoju preciznost, performanse i pouzdanost, simbol su izvrsnosti, elegancije i prestiža. Potpuno integriran i neovisan proizvođač, Rolex dizajnira, razvija i proizvodi in-house sve esencijalne komponente svojih satova – od lijevanja legura zlata do obrade, izrade i sklapanja i završavanja mehanizma, kućišta, brojčanika i narukvice.

Rolexov ugled najbolje se može očitovati kroz njegovu povijest, dugu više od jednog stoljeća u kojem je kompanija neprekidno radila na trajnjim poboljšanjima, kao i na ulaganjima u inovacije na svim razinama. Upravo je predanost težnji za izvrsnosti i želja za doprinosom društvu uvrstila Rolex na sam vrh najuglednijih svjetskih kompanija.

Mjerenje ugleda spada u kategoriju koja je znatno manje potpuna od primjerice prihoda ili dobiti koju kompanija ostvaruje te je stoga lista koju svake godine sastavlja Reputation Institute analizirana kroz nekoliko bitnih parametara i indikatora. Korporativna odgovornost i etika se i ove godine ističu kao dva najvažnija kriterija za stjecanje poslovnog ugleda. Rolexov ugled najbolje se očituje kroz održivi doprinos društvu, predanost inspiriranju budućih generacija kroz proizvode, kao i filantropska, ekološka i sportska partnerstva.

Upoznajte Rolex svijet i istražite Rolex kolekciju satova u butiku u centru Zagreba, u Ulici Frane Petrića 7 i dogovorite poseban termin s Rolexovim savjetnikom samo za sebe.

Linker
26. travanj 2024 01:43