Promo

Savjeti za zdrav povratak u školu naših najmlađih

Jesen neizbježno prate i virusi koji uzrokuju prehlade i viroze. Najviše su izložena mlađa djeca gdje se posebno ističu ona koja pohađaju kolektive kao što su vrtići i škole. Upravo početak školske godine najčešće znači i polako punjenje čekaonica pedijatara. Osim same nezrelosti imunološkog sustava, malo dijete se još jednostavno nije susrelo sa toliko patogena kao odrasle osobe koje su tijekom godina razvile imunitet.

Zdrava prehrana i zdrave navike

Prevencija je od presudne važnosti. Zdrav i snažan organizam te uravnotežen imunološki sustav lakše se izbori sa uzročnicima bolesti. Kako bismo bili sigurni da radimo sve što možemo, djetetu je najvažnije osigurati zdravu prehranu koja uključuje sve esencijalne vitamine i minerale, dobar san, te dovoljno fizičke aktivnosti na svježem zraku koja je važna i za motorički kao i kognitivni razvoj.

Fizičku aktivnost na zraku ne treba izbjegavati ni po lošijem vremenu, već prilagoditi trajanje i vrstu aktivnosti. U slučaju čestih infekcija organizam djeteta se iscrpljuje, pojačano se troše zalihe vitamina i minerala pa valja voditi računa i o tome.

Posavjetujte se sa stručnjakom

Uvijek je korisno posavjetovati se s pedijatrom ili farmaceutom i odabrati u ljekarni djetetu primjeren dodatak prehrani za imunitet. Beta-glukan izoliran iz stanica kvasca uz vitamine je jedan od najpopularnijih sastojaka u proizvodima za djecu. Vitamin C, cink kao i vitamini B skupine igraju značajnu ulogu u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava te bi trebali biti neizostavni sastojci u dodacima prehrani za djeci.

image
Imunosal promo

Što potražiti u ljekarnama

Imunosal tekući dodatak prehrani jedan je od najpoznatijih pripravaka za imunitet u ljekarnama, namijenjen prvenstveno djeci. Odličnog je voćnog okusa, u svom sastavu sadrži kvalitetni beta-(1,3/1,6)-D-glukan izoliran iz kvasca, 10 vitamina i cink važan za imunitet. Pogodan je za predškolsku i školsku djecu. Tu su također i Imunosal pastile s okusom šumskog voća, obogaćene lecitinom sa simpatičnim profesorom Baltazarom.

Za one malo starije, tu su Imunosal šumeće tablete. Čaša ukusnog napitka sa beta-glukanom, cinkom i vitaminima. Djeca od 6 godina uzimaju pola, a od 12 godina jednu tabletu dnevno.

Imunosal je dio provjerene Pharmoval linije dodataka prehrani. Svi Imunosal proizvodi napravljeni su u skladu sa potrebama i dozama posebno prilagođenim najmlađima. Proizvode možete potražiti u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama ili na internet trgovini drogerija.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:38