Getty Images
MALE TAJNE MAJSTORA FILMSKE ŠMINKE

Savršen make up bez vizažista

Oni zaglađuju kožu, ne upijaju pigment, produljuju trajnost šminke, reguliraju izlučivanje sebuma te popunjavaju sitne bore. Ne, oni nisu neki doktori plastične kirurgije već mali spasitelji iz staklenih bočica ili pak plastičnih tubica.

Za savršeno nanesenu šminku ne treba uvijek trčati profesionalnim vizažistima. Naravno, važni su osnovno znanje o i praksa, ali ukoliko proizvod nije kvalitetan i koža nije pravilno pripremljena niti najskuplja šminka neće izdržati dulje od nekoliko sati.

Tender portrait of a girl
Getty Images

Upravo na toj tezi već dvadeset i tri godine leži uspjeh američkog brenda Smashbox Cosmetics. Naime, tvorci nekada najpopularnijeg komercijalnog brenda koji se koristi i u filmskom i televizijskom svijetu-Max Factora, nakon što su 1996. pokrenuli svoju liniju pod nazivom Smasbox, uspješno razvijaju proizvode koji neće stajati čitavo bogatstvo, a pritom će biti i iznimno kvalitetni. Da u tome uspijevaju dokaz su i mnogobrojne hollywodske zvijezde, ali i vizažisti koji ih sve češće imaju u svojim koferima.

The Original Photo Finish Smooth & Blur primer: 30ml, 308 kn, odabrane Muller trgovine

Jedan od svakako najpopularnijih proizvoda iz Smashbox kolekcije je primer. Tekuća, lako razmaziva podloga koja omogućava dugotrajniji ostanak pudera na licu, ali zbog svojih sastojaka ima i važnu ulogu u njezi kože. Naime, jednako kao što svaki tip kože treba svoju kremu tako i primer treba prilagoditi potrebama i tipovima kože .

Kod „normalne“ mladenačke kože nema puno filozofiranja. Hidratacija i njega svakako su na prvome mjestu. Alkohol, ulja ili bilo koji sastojci koji mogu naštetiti koži veliki su NO-NO. Upravo zato nije loše koristiti one na bazi vode i elektrolita. Tako recimo, Photo Finish Primer Water u tankom će sloju osvježiti izgled, a njegova prednost je i ta da se može koristiti i samostalno.

Koža na pragu tridesete ipak već traži dodatnu njegu. Vitamini A i E, sjemenke grejpa i ekstrakt zelenog čaja glavni su sastojci Photo Finish Foundatin Classic Primera. Uz hidrataciju i sprječavanje nastanka bora i tamnijih mrljica, koža namazana njime svakako će lakše podnijeti slojeve pudera koji se na nju nanose.

Izuzetno suhoj koži, nebitno na dob, treba i intenzivna hidratacija. Kako bi puder prekrio nesavršenosti i zagladio kožu dovoljno je kapnuti dvije kapljice Primer Oila. Njegova djelotvornost bazira se na čak petnaest vrsta ulja koji prodiru u epidermu i popunjavaju oštećenja.

Kod masne kože važno je spriječiti izbijanje masnoće na površinu make upa. Oil &Shine Control uz pomoć ekstrakta lješnjaka i salicilne kiseline pomaže održati mat izgled kože punih 12 sati

We interrupt this programming to let you know that Oil & Shine Control Primer fights against sweat and humidity, so your summer activities can continue un-interrupted. You may go back to scrolling now. #smashboxprimer
Press Photo
Photo Finish Oil & Shine Control Primer, 30ml, 308 kn, odabrane Muller trgovine

Kombinacija masne kože i proširenih pora ponekad je pogubna jer puder koji se nanosi na brzo razlije i ulazi u rupice pa je njegov učinak nekad gori nego da se nije koristio.

Pomoć kod takve kože omogućava Pore Minimizing Primer. Osim što matira kožu, svojim sastojcima kontrolira izlučivanje sebuma za čak 48% te kožu čini zaglađenom i nakon 8 sati.

Press Photo
Photo Finish Pore Minimizing; 30ml, 332 kn, odabrane Muller trgovine

Kakva kod koža bila prilikom korištenja podloge, svakako je važno provjeriti i sastojke pudera. Njihova sličnost u sastavu zasigurno će polučiti i bolji i dugotrajniji make upa.

Proizvode brenda Smashbox Cosmetics u Hrvatskoj potražite u odabranim Muller trgovinama ili na web stranicama.

Linker
20. travanj 2024 08:48