Seksting i utjecaj društvenih mreža na seksualni život današnjice

 • 06.06.2019. u 10:42

 • Autor:
  • Promo

Sjećate li se kako je nekad seks s neznancima s Interneta bio stran pojam? Na temelju ankete koju je proveo LELO, poznati brend luksuznih intimnih dodataka, danas je on postao normala, i ne izaziva zgražanje okoline.

LELO, kojeg i samog prati gotovo četvrt milijuna fanova na društvenim mrežama, proveo je anketu kako bi istražio utjecaj društvenih mreža na seksualni život. Preko 6,500 ispitanika podijelilo je svoje osobne podatke (anonimno) u jednoj od najsveobuhvatnijih studija na tu tematiku. 

Danas LELO s vama želi podijeliti neke od spoznaja o preklapanju seksa i tehnologije.

SAŽETAK

 • Gotovo tri četvrtine ispitanika (72.5%, ili 4,710) smatra se aktivnim konzumentima društvenih mreža.

 • Gotovo jedna trećina (31.7%) imala je spolni odnos s nekim koga je poznavao samo s društvenih mreža.

 • Među onima koji su imali odnos s nekim koga su upoznali preko društvenih mreža, dvije trećine (65.8%) odgovorilo je da je iskustvo bilo “sve čemu su se nadali”.

 • Među onima koji nisu imali odnos s nekim koga su upoznali preko društvenih mreža, više od polovice (50.3%) odgovorilo je da bi.

SEKS I KOMUNIKACIJA

Suvišno je reći da pametni telefoni i društvene mreže utječu na način na koji komuniciramo. Ali, čini se da sve više ljudi koristi tehnologiju da se seksualno izrazi kroz fotografije, seksting i „dating“.

Od 6,500 ispitanika:

 • 19.3% je na društvenim mrežama objavilo sliku koju su slikali tijekom spolnog odnosa.

 • 33.3% je koristilo društvene mreže za dogovaranje seksa.

 • 58.5% koristi seksting u svojoj seksualnoj interakciji. 

 • I 22.4% ima „tajni“ račun na društvenim mrežama samo u svrhu seksa. 

REZULTAT

Čini se, dakle, da su društvene mreže najučinkovitiji način da se s nekim „spetljamo“, a za sve one koji su to već napravili, iskustvo je, generalno, pozitivno. A za one kojima veza između društvenih mreža i seksa izaziva nelagodu, ipak imamo dobre vijesti. Velikih 87.4% tvrdi da ne provjerava društvene mreže nakon seksa, i tvrdi da „im je zabranjen ulazak u spavaću sobu.“

LELO Brand Manager, Stu Nugent, zaključio je: “Živimo u uistinu zanimljivom vremenu. Zahvaljujući pametnim telefonima koje svi imamo u džepu, možemo komunicirati s našim omiljenim zvijezdama, pratiti tekuće vijesti, ali i pronaći kompatibilnog seksualnog partnera. Prije samo nekoliko godina, korištenje društvenih mreža, čak i web stranica za pronalaženje partnera, smatralo se neprimjerenim kada je u pitanju seks. Ali mislim da svi uviđamo da je istina upravo suprotna: društvene mreže postaju dio naše seksualne interakcije, i kao rezultat toga neke od seksualnih odluka koje donosimo puno su razumnije”.

Tagovi