Sunce: dobro ili loše?

  • 05.07.2019. u 11:24

  • Autor:
    • Promo

sexy bikini woman applying suntan lotion at a tropical beach
Getty Images
Jeste li primijetili da ste tijekom sunčanih dana ipak bolje volje? Sunčeve zrake podižu razinu serotonina - hormona zaslužnog za dobro raspoloženje.

Jeste li znali da tijekom 30 minutnog izlaganja suncu koža proizvodi onoliko vitamina D koliko možeš naći u 200 čaša mlijeka? Sunce omogućuje sintezu vitamina D koji nas, između ostalog, štiti i od omekšavanja kostiju i osteoporoze.

PREDSTAVLJAMO Avon novitete u AvonCare SUN+ liniji:

Avon i Disney donose FROZEN crtić i na plaže! Najbolja zaštita za djecu u AvonCare Sun+ Kids vodootpornoj liniji s brzim upjanjem i čarobnim efektom: boja nestaje nakon upijanja u kožu. SPF50, 150 ml, 92 kn 

Visoki SPF 30 i 50, dubinska hidratacija i mat efekt u novim 3 u 1 AvonCare Sun+ Shine Control kremama za sunčanje za lice. 50 ml, 60kn

Napredna Derma 360 tehnologija učinkovito štiti i njeguje u nježnim vodootpornim formulama za maksimalnu ugodu i sigurnost AvonCare Sun+ Pure&Sensitive linije za lice i tijelo sa SPF 50. 50ml, 75kn

Empty wooden table with party in garden background blurred.; Shutterstock ID 632285204; Purchase Order: PO208204; Job: Avon Care; Client/Licensee: Avon Cosmetics Ltd; Other: Sun
Shutterstock / Akura Yochi
 

TOTALNO COOL: MARVEL I DISNEY za uživanje s klincima na plaži
https://hr.avon-brochure.com/campaign/index.html#page/248-249

 

Tko ne sanja o predivnom zlatnom tenu? Ono što želimo tijekom ljetnih dana i večeri je uživanje u ljetnim look-ovima, uz preplanuli ten. Međutim, sunce nije uvijek sigurno. Zlouporaba sunca i manjak pravilne zaštite vrlo su opasni. Mogu uzrokovati opekline, alergiju, slabljenje imunološkog sustava, pa čak i melanom. Štoviše, pretjerano sunčanje ubrzava i starenje kože. Ne zaboravite da nam sunce može biti prijatelj ako u njemu uživamo razumno. Zato je izrazito važno znati i poštivati osnovne činjenice pri izlaganju suncu.

Kako djeluju sunčeve zrake?

UVA zrake dopiru do hipoderme i oštećuju vlakna kolagena i elastina. Ne osjećamo njihovo djelovanje na koži, ali oštećenja koja uzrokuju često su nepovratna. Odgovorne su za preuranjeno starenje kože.

UVB zrake djeluju samo na površinu kože napadajući epidermu. Mogu uzrokovati opekline i crvenilo kože nastalo uslijed izlaganja suncu (eritem). Dermatolozi upozoravaju da nakon čestih opeklina koža može biti sklonija nastanku melanoma. Zbog toga je bitno pružiti koži učinkovitu zaštitu od UVA I UVB zraka.

Getty Images/Cultura RF
 

Koji faktori/filteri štite od UVA i UVB zraka?

PA faktor definira razinu zaštite od UVA zraka. Za najbolju zaštitu od ovih zraka izaberite PA +++ filter.

SPF faktor označava razinu zaštite od UVB zraka. O njemu ovisi dozvoljeno vrijeme provedeno na suncu ako ste nanijeli proizvod za sunčanje, a ovisno o vremenu koje inače smijete provesti na suncu bez zaštite. Primjer: ako na suncu možete provesti 10 minuta bez zaštite da vam koža ne izgori, nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom SPF 20 produžit ćete to vrijeme 20x, dakle 3 i pol sata.

Ako želite kontaktirati Avon nazovite 01/6650 010 ili posjetite www.avon.hr

Facebook stranica Avona Hrvatska: www.facebook.com/Avon

INSTAGRAM stranica Avona: @avonhrvatska

Tagovi