Getty Images

Svi koraci nanošenja make-upa

Make up može biti u potpunosti čaroban, naglasiti naše vrline i sakriti eventualne mane, ali nerijetko ga nanosimo – krivo.

Kako postići savršen make up look, bez obzira radi li se o dnevnom ili večernjem izgledu, otkrila nam je voditeljica BIPA Backstagea, Sanja Obrovac.

Najbitniji korak kod nanošenja make upa je pravilna priprema kože prije samog šminkanja, upotreba odgovarajućih proizvoda od pudera pa sve do ruža i svakako upotreba kistova jer bez dobrog alata…Dalje znate”, započinje nasmijana Obrovac.

U pripremu kože ubraja se nanošenje hidratantne kreme koja će vašem licu osigurati dovoljnu vlažnost, ali i primer koji je postao neizbježan make up proizvod.

Primer je, kako mu i samo ime govori, onaj prvi proizvod koji se stavlja prije nanošenja samog pudera na lice i njegova je uloga da kožu ujednači, zagladi, popuni borice i pore i da sam puder ljepše „sjedne“ na kožu i što duže njoj i ostane”, pojašnjava Obrovac.

Idući korak je najčešće nanošenje pudera, ali savjetuje se da ipak krenete prvo sa šminkanjem očiju.

Ja osobno volim šminkati prvo oči pa onda ostatak lica jer je tako uredniji make up. Eventualni višak sjenila koji pada po licu ili preslikana maskara mogu se lako ukloniti, a tako izbjegavamo i nepotrebno dodirivanje lica prstima na već napravljenu savršenu podlogu”, otkriva Obrovac.

Nakon što ste nanijeli željeni make up na oči, vrijeme je za puder i prekrivanje eventualnih bubuljica, crvenila i podočnjaka pomoću korektora. Posljednjih sezona u trendu su umjetne trepavice, a mnogobrojni modeli mogu se idealno prilagoditi za dnevne, ali i večernje lookove. Ipak, najčešće je pitanje kako na najjednostavniji način aplicirati umjetne trepavice?

Kod nanošenja umjetnih trepavica potrebno je malo prakse i vježbe i mirna ruka, slično kao i kod nanošenja eyelinera. Veličinu trepavica treba prilagoditi veličini i obliku oka, ljepilo za trepavice treba nanijeti na rub trepavice i pričekati tridesetak sekundi da počne djelovati te trepavice zalijepiti uz sam rub vlastitih trepavica. Mali trik- crnom olovkom ili tušem popunite prostor između trepavica s donje strane, tako će vaš pogled djelovati dramatičnije i zavodljivije”, zaključila je Obrovac uz savršen savjet aplikacije.

Stoga, nahranite svoje lice dobrom kremom, opskrbite se vrhunskom dekorativnom kozmetikom i uživajte u svakom koraku šminkanja!

Linker
20. travanj 2024 08:28