Tjedan Mozga u Muzeju Iluzija - 15.3., 16.3. i 17.3.

Brain Awareness Week je globalna kampanja koja se održava svake godine s ciljem osvješćivanja važnosti istraživanja mozga, ali i najnovijih istraživačkih postignuća. Znanje o mozgu svakim danom se povećava što nas čini korak bližima prema boljem razumijevanju različitih mentalnih dijagnoza. Već 17. godinu zaredom, Mozgaonica obilježava Tjedan mozga i u Hrvatskoj. Osmišljavanjem mozgalica i poticanjem vježbanja mozga kroz igru, približujemo ovo važno pitanje svim uzrastima.

Pridružite nam se u Muzeju Iluzija na dane 15.3., 16.3. i 17.3. i vježbajte male sive stanice s nama. Razvijanje mentalnih vještina najučinkovitije je kroz igru i zato smo pripremili program koji uključuje natjecanje u slaganju slagalica i igranju društvenih igara. Naučite slagati Pentomino slagalice, Soma kocku ili se timski pridružite JENGA natjecanju i izoštrite svoje mentalne vještine. Za najupornije pripremili smo i nagrade! Za vrijeme natjecanja razne didaktičke mozgalice, uključujući XXL i manje igre, bit će postavljene na dodatnim stolovima.

promo

Igri će se pridružiti i animatori i edukatori koji će se pobrinuti da je program zanimljiv svim uzrastima. Proučite program koji smo pripremili, povedite male i velike i razvijajte kognitivne vještine s nama!

promo

Dan 1:

14 – 15h: Tangram natjecanje

Slažemo različite oblike od dijelova Tangram slagalice. Težina zadatka prilagođava se dobi igrača korištenjem oblika različite težine i dimenzija.

17 – 18h: JENGA natjecanje

Fokus je na razvijanju timskog rada. Igrači igraju u grupama do 5 sudionika, a cilj je kroz igru izgraditi najveći toranj prije nego se sruši.

20 – 21h: BIJEG NATJECANJE

Bijeg je odlična strateška igra planiranja prigodna za djecu stariju od 9 godina. Igra je još zabavnija kada igrači otkriju strategiju u pozadini.

Dan 2:

14 – 15h: Pentomino

Slažemo različite oblike od dijelova Pentomino slagalice. Oblici se također mogu prilagoditi dobi igrača.

17 – 18h: Soma kocka

Soma kocka je jedna 3D slagalica od čijih dijelova možemo složiti različite 3D oblike. Igrači dobiju jednu kocku (sedam dijelova) i kartice različitih figura koje moraju formirati od svih dijelova.

20 – 21h: Premjesti 10 i Osvoji kralja

Premjesti 10 je strateška matematička igra zabavna za sve generacije. Cilj igre je premjestiti figure s jednog mjesta na drugo koristeći se logičnim matematičkim kalkulacijama

Dan 3:

14 – 15h: Tangram natjecanje

Slažemo različite oblike od dijelova Tangram slagalice. Težina zadatka prilagođava se dobi igrača korištenjem oblika različite težine i dimenzija.

17 – 18h: Križić kružić 3D

Kombinacija klasične igre križić-kružić u trodimenzionalnom obliku. Mogu sudjelovati djeca i odrasli u ekipama.

20 - 21h: JENGA natjecanje

Fokus je na razvijanju timskog rada. Igrači igraju u grupama do 5 sudionika, a cilj je kroz igru izgraditi najveći toranj prije nego se sruši.

Napomene:

Za vrijeme natjecanja razne igre postavljene su na dodatnim stolovima, dok edukatori prate rad posjetitelja kako bi im mogli pravovremeno pomoći u otkrivanju i najzahtjevnijih mozgalica.

Mozgaonica će osigurati nagrade za natjecatelje.

Vrijeme natjecanja može se promijeniti u slučaju većeg broja ljudi.

Vidimo se u Muzeju Iluzija!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:40