Trijumfalno putovanje kroz prošlost i sadašnjost čovječanstva "KOZMOS: Mogući svjetovi"

„Mi smo način na koji kozmos spoznaje samog sebe.“– Carl Sagan
 Cosmos Studios

Od autorskog tima kojeg čine Ann Druyan, Seth MacFarlane, Brannon Braga i Jason Clark, uz svjetski poznatog astrofizičara Neil deGrasse Tysona u ulozi voditelja, KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI predstavlja uzbudljivu odiseju koja gledateljima daruje nevjerojatan uvid u znanstvene perspektive

Nakon dugo vremena, ova planetarno obožavana znanstvena franšiza
vraća se na National Geographic

Host Neil deGrasse Tyson enters the Palace of Life, an imaginary place of ancient towers hidden by the mists of time and enshrouded in myth. Here, he moves into its largest, most ancient realm, to walk among the life at the bottom of the sea. COSMOS: POSSIBLE WORLDS premieres March 9, 2020 on National Geographic. (National Geographic/Cosmos Studios)
Cosmos Studios

Prije mnogo desetljeća, mladi Carl Sagan sanjario je ležeći na tepihu u svome stanu i zamišljao nešto sasvim posebno: crtež ispunjen dječakovim snovima o svemirskom dobu i međuzvjezdanim istraživanjima. Svjetski priznati vizionar, Sagan živio je svoje snove i podijelio ih sa svijetom u znanstvenoj dokumentarnoj seriji KOZMOS: Osobno putovanje, i tako je nastala najomiljenija znanstvena franšiza u televizijskoj povijesti. Sada, 40 godina nakon što je ovo epsko putovanje po prvi puta predstavljeno svjetskoj publici, svemirska pustolovina doseže nove vrhunce avanture u dugo očekivanoj trećoj sezoni serije KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI.

Nova sezona emisije KOZMOS:MOGUĆI SVJETOVI počinje se prikazivati 29. ožujka u 22:00h na National Geographic-u, a na čelu autorskog tima je Saganova suradnica Ann Druyan koja hrabro pomiče granice i čini ovu sezonu najambicioznijom dosada. U svom beskrajnom traganju za znanjem, najnovija sezona serije KOZMOS svojim prepoznatljivim pripovijedanjem temeljenim na činjenicama, gledateljima na jednostavan način pojašnjava kompleksne znanstvene koncepte. Pustolovina je to koja potiče na razmišljanje i promiče mogućnosti čovječanstva u svemiru. U ovoj sezoni vidjet ćemo putovanje u prošla vremena te otkriti nedovoljno poznate znanstvene heroje koji su žrtvovali sve u potrazi za znanstvenim otkrićima. Serija vodi gledatelje do skrivenog mjesta na kojem je možda počeo život na Zemlji, u izgubljene svjetove naših predaka i na moguće svjetove naših dalekih potomaka.

In a distant future when our species has ventured to other planetary systems, our descendants revere the wonders of a world that is only a memory. COSMOS: POSSIBLE WORLDS premieres March 9, 2020 on National Geographic. (Cosmos Studios)
Cosmos Studios

KOZMOS je puno više od filmskog putovanja; nadamo se da ćemo potaknuti publiku širom svijeta na svetu potragu u srce znanosti. Upoznat ćete nove heroje koji su bili spremni odreći se svog života samo da ne govore laži ili ugrožavaju budućnost“, objašnjava Druyan koja je nagrađena nagradama Emmy i Peabody za scenarij i produkciju druge sezone, KOZMOS: ODISEJA U PROSTORVREMENU. „KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI vizija je budućnosti koja nas i dalje čeka ako budemo imali dovoljno pameti i volje da djelujemo sukladno onome što nam znanstvenici uporno ponavljaju.“

KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI nastavlja vječnu potragu za odgovorima o nama samima u svemiru“, rekao je Tyson. „Serija istražuje isprepletenu tapiseriju koju predstavlja život na Zemlji i poziva nas da se prisjetimo te istine dok kolektivno gradimo budućnost civilizacije.“

„Važnost kontinuiranog ulaganja naše vrste u znanost mora biti na prvome mjestu. Dok težimo k dubljem razumijevanju svemira oko nas, čast mi je imati malu ulogu u uzdizanju te strasti, kao dio tima producenata serije KOZMOS“, rekao je izvršni producent MacFarlane, koji je u seriji također posudio glas predsjedniku Trumanu.

Ova sezona najambicioznija je sezona franšize, s 13 epizoda snimljenih na 19 lokacija u 11 zemalja i s ekipom od više od tisuću talentiranih pojedinaca različitih struka, uključujući glumce koji su posudili glasove, sve kako bi gledatelje odveli na put do udaljenih zvijezda i nepoznatih granica.

Tijekom cijele sezone slušat ćete glasove brojnih glumaca među kojima su Sir Patrick Stewart, Viggo Mortensen i Judd Hirsch. Sasha Sagan, kći Anne Druyan i Carla Sagana, pojavljuje se u nekoliko epizoda u ulozi Saganove majke Rachel Gruber Sagan.

Prva epizoda serije KOZMOS: MOGUĆI SVJETOVI bit će premijerno prikazana 29. ožujka u 22:00h na National Geographic-u, a nove nastavke možete pratiti nedjeljom u isto vrijeme.

In the 1970’s Carl Sagan collaborated with fellow astrophysicist Ed Salpeter to design lifeforms with plausible evolutionary histories for long term survival in the roiling clouds of Jupiter. Among them were
Cosmos Studios

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:28