Vaša je beba spremna samostalno jesti – na što obratiti pažnju?

Vaša mala beba više nije tako mala? Krenuli ste u fazu samostalnog hranjenja, držanja žličice i tanjurića? Prije toga, veoma je važno opremiti se i svojim mališanima osigurati najbolje, ali i najzabavnije, iskustvo hranjenja u hranilici.

Danas na tržištu postoji mnogo hranilica i popratnih pomagala te se među njima lako izgubiti. Koji brand odabrati, kakav pladanj, veličinu, jesu li pogodne za prenošenje? Sve su to pitanja koja muče svakog roditelja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za početak je veoma važno odlučiti hoćete li hranilicu koristiti već kod beba ispod 6 mjeseci jer unutar asortimana postoje hranilice koje se spuste u položaj ležaljke te je bebu na taj način veoma lako hraniti i uz bočicu. Takve su hranilice veoma praktične upravo zbog svoje uporabe na tri različita načina.

Funkcionalnost na prvom mjestu

Jednu od takvih hranilica možete pronaći u Chicco asortimanu. Do 6 mjeseci starosti hranilicu možete koristiti kao ležaljku uz dodatan jastučić za ispravan položaj bebe, nakon 6 mjeseci starosti bebe, možete je koristiti kao klasičnu hranilicu s pladnjem, a kada dijete postane dovoljno samostalno, do treće godine i kao stolac pa će dijete veoma lako jesti zajedno s vama za stolom zbog čega se dijete neće osjećati izolirano.

Često putujete?

Ako često putujete ili vikende volite provoditi kod bake i djeda, najbolje su rješenje prenosive hranilice. Vrlo su praktične i lagane za prenošenje, jednostavno ćete ih sklopiti i spremiti sa sobom u automobil. Hranilica se postavlja na stolac, a uz to, veoma je prihvatljive cijene.

Hranjenje na žlicu ili prstićima?

Nakon duljeg istraživanja, stručnjaci su donijeli zaključak kako je bitno bebu na početku prepustiti ''samoj sebi''. Pripremiti joj komadiće hrane i pustiti je da je jede sama prstićima jer će tako beba pojesti zaista onoliko hrane koliko joj treba. No naravno, kako biste izbjegli neurednost i komadiće hrane po čitavoj kuhinji, važno je djetetu omogućiti tanjurić i žličicu uz koju će svaki obrok biti zanimljiviji.

Šareni uzorci, boje, lako čišćenje i održavanje, podložak bez proklizavanja samo su neke od stavki koje pribor mora zadovoljiti. Mnogi kompleti danas razvijani su u suradnji s dječjim psiholozima pa se na tanjurićima nalaze brojke, životinje i oblici koje će ih poticati i na učenje. Osim toga, odabrati možete i lukove s igračkama koji će dodatno zabaviti djecu prilikom hranenja.

Kako pripremiti zdrav i ukusan obrok svojim mališanima

Prilikom dohrane, najveći je problem koju hranu i kako pripremiti. Svakako se držite namirnica prilagođenih dobi vaših mališana, ali obratite pozornost na samu pripremu. Najzdravija priprema uključuje kuhanje na pari. Nakon kuhanja, hranu izmiksati na željenu gustoću i poslužiti. Čini se kao da će vam za to trebati poprilično posuđa, no što kada biste sve to mogli sa samo jednim uređajem?

Philips Avent je svojim inovativnim aparatom za pripremu hrane, sve ove stavke spojio u jedan aparat. Uz aparat možete kuhati na pari, miješati, podgrijavati i odleđivati. Idealan je za pripremu dječje hrane, a uz njega dobivate knjižicu s receptima prilagođenima različitoj dobi vaše bebe. Osim toga, aparat se veoma jednostavno održava i čisti – baš ono što novopečenim roditeljima i treba.

PerNatal – za roditeljstvo sa stilom

Ako ste u stisci s vremenom, naporno vam je s bebom i djecom obilaziti trgovine i birati kvalitetnu opremu za svoje mališane, rješenje se krije u internet trgovinama. Kvalitetni opisi proizvoda, jednostavno i sigurno plaćanje te brza dostava stavke su zbog kojih mnogi roditelji danas biraju upravo ovakav način kupnje.

Jedna od takvih internet trgovina je i PerNatal, specializirana internet trgovina baby opreme sa širokom ponudom poznatih svjetskih brandova poput Peg Perego, Inglesina, Jane, Be Cool, Cybex, Axkid, Aqua Scale, Amazonas, Recaro, BabyZen, Philips, Avent, Chicco, Beaba, iamo, Primebebe, Uppababy...

Dostava na kućnu adresu ili poštanski ured

Dostava je moguća na kućnu adresu (iznos dostave je 29,90 kn, a za iznose iznad 750 kn, ona je besplatna), no ako niste sigurni hoćete li biti kod kuće, možete odabrati i dostavu na najbliži poštanski ured za 24,90kn.

Platite sigurno i jednostavno PayPal-om

Platiti možete pouzećem, internet bankarstvom, općom uplatnicom, kreditnom ili debitnom karticom jednokratno ili na rate te PayPal uslugom.

Provjerite što sve PerNatal nudi u svojoj ponudi i svojim mališanima odaberite najkvalitetniju opremu jer djeca su ipak naše najveće blago.

Linker
16. travanj 2024 16:13