Foto: Nikola Knežević
HUMANITARNA AKCIJA “SVE ZA NJU”

Veličanstvena Amira Medunjanin oduševila na predstavljanju novog albuma "Ascending"

Prekrasna Amira Medunjanin jučer je u Caffe Baru & Music Shopu Nova ploča u Zagrebu predstavila novi studijski uradak "ASCENDING" objavljen povodom 15 godina njezine umjetničke karijere. Mnogobrojni obožavatelji, Amirini prijatelji i suradnici, novinari kao i prolaznici oduševljeno su popratili njezin kratki glazbeni nastup uz pratnju virtuoznog gitarista i producenta Ante Gele.

Foto: Nikola Knežević

Predstavljanje albuma započelo je uvodnim govorom kreativne direktorice Croatia Recordsa Nikoline Mazalin koja je pozdravila sve prisutne istaknuvši da je Amira najveća pjevačica sevdaha u regiji i uvažena umjetnica u svijetu. Album "ASCENDING" objavljen je 27. srpnja u nakladi Croatia Recordsa, neposredno prije velikog Amirinog koncerta u pulskoj Areni koji bi uskoro trebao biti objavljen na nosaču zvuka i slike. Producent i aranžer albuma je genijalni Ante Gelo, a deset pjesama snimljeno je u glazbenom studiju "Ora" u norveškom Trondeheimu u suradnji s vrsnim orkestrom TrondeheimSolistene dok je pjesma "Nestaćeš iz mog života" snimljena u Abbey road studiju u Londonu s Bojanom Zulfikarpašićem.

Foto: Nikola Knežević

Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac istaknuo je da ga raduje suradnja s glazbenicom svjetskog ugleda, a upravo ovaj album predstavlja retrospektivu njenog cjelokupnog opusa. U velikih 15 godina uspješne glazbene karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih koji su zbog posebnosti njenog izričaja i glasa kojim zadivljuje zavoljeli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu.

Foto: Nikola Knežević

Amira je zahvalila svima na dolasku na predstavljanje naglasivši da se na albumu nalaze pjesme koje izvodi na koncertima ali i pjesme koje nikad nisu zabilježene na nekom glazbenom izdanju. Zahvalivši se svojim autorima i producentima Amira je s Antom Gelom izvela dvije pjesme s albuma – "Sve ptičice zapevale" i "Snijeg pade na behar na voće" te je odala i počast velikom Oliveru Dragojeviću kroz izvedbu pjesama "Večernja ljubav" i "Piva klapa ispo’ volta".

Foto: Nikola Knežević

Foto: Nikola Knežević

Na promociji izdanja Amiru su došli podržati njezini suradnici i prijatelji: Vladimir Kočiš Zec, Mia Dimšić, Luce, Leonardo Čeči Baksa, Branko Matutinović, voditelj Dalibor Petko, novinar Zlatko Turkalj i mnogi drugi, dok se zbog mnogobrojnih obožavatelja stvorio veliki red za potpisivanje i fotografiranje s ovom iznimnom glazbenicom.

Foto: Nikola Knežević

Foto: Nikola Knežević

Amirinu strast prema tradicionalnoj glazbi, pjesmi i stihu prepoznali su i svjetski glazbeni kritičari, a album "ASCENDING" već se tjednima nalazi u top 5 najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj!
Kupnjom ovog albuma na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i INA-e, s istaknutim stickerom, 15 kuna donira se za rad udruge "Sve za nju".


Popis svih prodajnih mjesta možete pogledati OVDJE.

Foto: Nikola Knežević

Youtube linkovi:

Sve ptičice zapevale

Oj meglica

Ja izlezi Gjurgjo

Album "ASCENDING" možete kupiti na prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop

Deezer

Fotografije u visokoj rezoluciji za slobodnu upotrebu, uz isticanje autora Nikole Kneževića, možete preuzeti OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 21:49