Zašto biste ovo proljeće trebali posjetiti Tallinn?

Tallinn, glavni grad Estonije, je prava destinacija za sve željne otkrivanja nove i drugačije kulture po pristupačnim cijenama.

Sada je pravi trenutak za posjet ove zanimljive države! Naime, Lonely Planet je ove godine proglasio Tallinn najisplativijom destinacijom 2018. godine što je došlo u savršen trenutak s obzirom da ove godine Estonija slavi 100 godina neovisnosti. To će proslaviti različitim festivalima i događajima centriranim u Tallinnu.

Smještena između Latvije i Finske, Estonija je država koja je povijesno bila pod njemačkim, skandinavskim i ruskim utjecajima. To je stvorilo jedinstveni mix koji se danas odražava u estonskoj kulturi, kuhinji i svakodnevnom životu.

Tallinn, kao vaša sljedeća destinacija, na maloj površini nudi sve što bi vas moglo zanimati i to stvarno pristupačnim cijenama. Savršena je kombinacija starog i novog, povijesnog i modernog. Stari grad možete istraživati pješke i slikati se pored zgrada šarenih fasada te isprobavati slastice s marcipanom i popiti kavu u najstarijoj tallinnskoj kavani, Maiasmokk.

promo

Nakon toga se možete uputiti u suvremeni dio Tallinna i vidjeti moderne nebodere te obaviti shopping u mnogobrojnim kupovnim centrima. Osim toga, Estonija je skoro u potpunosti digitalna država, te za razliku od Hrvatske, Estonci skoro sve mogu obaviti na internetu. To je dobra vijest za sve putnike, jer ćete unutar cijelog grada imati dostupan wifi i moći objavljivati fotke i slati prijateljima koji su ostali kod kuće!

Za mlade ili sve ljubitelje noćnog života tu je četvrt Kalamaja. Prvobitno ribarska četvrt, u zadnjih par godina su njezine drvene kućice prenamijenjene u galerije, kafiće i noćne klubove. Neki ovu četvrt nazivaju i hipsterskom baš zbog različitih umjetničkih klubova i prostora, koje bi definitivno vrijedilo istražiti na vašem putovanju u Tallinn.

Ako ste više za opuštene šetnje u prirodi i razgledavanje kulturnih baština Estonije, tu se smjestio kraljevski park Kadriorg, koji osim predivne prirode skriva i brojne muzeje kao što su Estonski umjetnički muzej KUMU, Mikkeli muzej i mnogi drugi. Proljeće je savršeno vrijeme za vožnju biciklom, stoga ako se umorite od hodanja možete unajmiti bicikl i poslije Kadriorg parka istražiti obalu baltičkog mora. Savršena ideja za romantički izlazak je šetnja za vrijeme zalaska sunca.

Estonija je bila pod Sovjetskim savezom skoro 50 godina i ostatci tog razdoblja su još prisutni u Tallinnu. Za sve avanturiste preporučujemo posjetu sovjetskom zatvoru. Nakon što je Estonija proglasila svoju samostalnost, ovaj zatvor je samo napušten i još uvijek stoji u stanju u kojem je ostavljen. Definitivno nešto što se ne može vidjeti svaki dan, ali ako se lako prestrašite možda je bolje preskočiti ovu znamenitost.

promo

Nakon cijelog dana istraživanja vrijeme je za opuštanje. Estonci, slično kao i Finci obožavaju saunu i wellness. Tallinn nudi mnogobrojne wellness centre za uživanje u toplicama, masažama, kozmetičkim tretmanima i sauni. Najpoznatiji centri su Elemis Spa, Reval Day Spa ili obiteljski vodeni park u Kalev Spa Hotelu.

Kada ste u posjetu Tallinnu, možete jedan dan navratiti i do Helsinkija. On je udaljen samo 87 kilometara morem, te za nekoliko sati putovanja trajektom možete doći do finskog glavnog grada. Helsinki je moderan i skoro nov grad te vam nudi dašak skandinavskog duha.

promo

Ako smo vas zainteresirali za posjet glavnom gradu Estonije, Tallinn, imamo odličnu vijest! S FlyMeAway putničkom agencijom možete posjetiti ovaj prekrasan grad već 28.04. i to po odličnoj cijeni! Možete rezervirati samo let ili cijeli paket aranžman s 4* hotelom, a dodatno u ponudi postoji i cjelodnevni izlet u Helsinki. Putovanje je organizirano s direktnim charter letom iz Zagreba te su pristojbe zračnih luka uključene u cijenu putovanja.

Ne oklijevajte, iskoristite jedinstvenu priliku i provedite Prvi maj u šarenom i pitoresknom Tallinnu!

Sve informacije možete pronaći ovdje

Linker
19. travanj 2024 19:32