PROLJETNI OSMIJEH

Znate li koji su osnovni koraci za zdrav i siguran osmijeh?

Proljeće nam kuca na vrata što znači da nam stižu topliji i duži dan koji svakoj osobi izmamljuju osmijeh na lice. A kad smo kod osmijeha, jeste li spremni smijati se od uha do uha i pokazati svoje zube?

U nastavku pročitajte nekoliko savjeta za proljetno čišćenje zubi, koje vam donosi stomatolog Ivan Antolković, vlasnik Dental Centra 4Smile, a koji će vam izmamiti zdrav i siguran osmijeh na lice.

promo

Savjeti za proljetno čišćenje posvećeno oralnom zdravlju:

Promijenite četkicu za zube

Još uvijek koristite četkicu za zube koju ste dobili za Božić? E pa, taman je prošlo 3 mjeseca i vrijeme je za novu! Ako koristite električnu četkicu za zube, potrebno je zamijeniti glavu svaka 3-4 mjeseca. Zima donosi prehlade, gripe i viroze, ako ste zaboravili promijeniti četkicu nakon bolesti, sada je pravo vrijeme!

Provjerite rok trajanja na vodici za ispiranje usta

Ako koristite vodicu za ispiranje usta, probajte se sjetiti kada ste zadnji put provjerili rok trajanja na bočici. Ponekad zaboravimo da proizvodi koje držimo u ormariću u kupaonici imaju rok trajanja. Provjerite i po potrebi bacite i zamijenite za novu vodicu za ispiranje usta.

Očistite kutijice za zubne proteze, aparatiće za zube i udlage

Četkanje zubnih proteza, mobilnih aparatića za zube, udlaga trebalo bi biti dio svakodnevne rutine. Međutim kutijice često ostanu zapostavljene. Proljeće je savršeno vrijeme za natopiti svoje kutijice i dobro ih očistiti od bakterija i ostataka paste za zube i kamenca. Potrebno je temeljitije čišćenje ako ste prethodno bili bolesni kako se bolest ne bi vratila.

Izbacite slatke napitke

Napitci bogati šećerom mogu značajno oštetiti zube i negativno utjecati na cjelokupno oralno zdravlje. Problem je u tome što se šećer pričvršćuje na površine u ustima, pružajući savršenu podlogu za bakterije. I dok bakterije konzumiraju šećere, to dovodi do stvaranja kiseline koja može oštetiti caklinu na površini zuba, povećavajući rizik od karijesa.

Profesionalno čišćenje zubnih proteza i profesionalno čišćenje zuba

Kao što sam već napomenuo, čišćenje zubnih proteza trebalo bi spadati u dnevnu rutinu. Međutim, jednom godišnje trebalo bi profesionalno očistiti i eventualno po potrebi podložiti ili popraviti zubnu protezu. Također, jednom godišnje potrebno je profesionalno očistiti zube od zubnog kamenca, tako da je proljeće savršeno vrijeme za posjet svom stomatologu.

promo

Navedeni savjeti vam neće oduzeti puno vremena, a izuzetno ih je važno provoditi kako bi imali lijep i zdrav osmijeh.

Zapamtite da osmijeh otvara sva vrata, zato se potrudite očuvati zdravlje svojih zubi i usne šupljine kako bi vaš osmijeh potrajao.

promo

Linker
20. travanj 2024 01:45