Znate li što je doista potrebno za jake kosti?

  • 29.10.2018. u 11:06

  • Autor:
    • Promo

Mnogi smatraju kako su slabe kosti neizbježan dio starenja, međutim, činjenica je da se gubitak koštane mase i osteoporoza mogu se spriječiti, pa čak i "popraviti" zdravim životnim navikama.

Izgradnja i održavanje čvrstih, zdravih kostiju nešto je na što treba paziti tijekom čitavog života jer je koštano tkivo u stalnom procesu oporavka. Veliku ulogu ima zdrava i uravnotežena prehrana, fizička aktivnost te boravak na otvorenom, no uz ubrzani tempo kakav nameće današnji život to je često vrlo teško ostvarivo. Kako svakodnevno priskrbiti organizmu formulu koja sigurno i zajamčeno štiti kosti?

Za zdravlje kostiju presudnu ulogu ima kalcij, a njegov manjak u organizmu može dovesti do dramatičnog gubitka gustoće kostiju, lomova kostiju, krivljenja kralježnice te osteoporoze, kojoj su posebno sklone žene nakon menopauze. No, uz kalcij presudnu ulogu imaju vitamini D i K koji dopremaju i implementiraju kalcij u kosti. Vitamin D pomaže tijelu apsorbirati kalcij te regulira i količinu kalcija u krvi. Manjak vitamina D izravno ometa potpuno iskorištavanje kalcija koji se unosi u organizam. Vitamin K pak potpomaže ugrađivanju kalcija u  kostiju i djeluje na ravnotežu kalcija u tijelu.

Vrlo često o zdravlju razmišljamo tek kod prvih tegoba, no kada govorimo o zdravim i jakim kostima izuzetno je važno na vrijeme pronaći pouzdanog saveznika. CalxPlus idealna je dnevna doza kalcija, pojačana vitaminima D3 i K1 te predstavlja učinkovito, pouzdano i sigurno „3u1 rješenje“ za jake i zdrave kosti. U obliku ukusne karamele bez šećera, s manje od 11kcal, bez glutena i laktoze te praktičnog pakiranja CalxPlus dodatak je prehrani koji je doista vrlo lako i ugodno imati pri ruci u svakom trenutku. Jedna CalxPlus tableta sadrži 600 mg elementarnog kalcija, a preporuka je uzimati 2 tablete CalxPlusa na dan. Osim toga, ugodan okus vanilije i čokolade osvojit će i najzhatjevnije.

Svakodnevno uzimanje CalxPlusa omogućavaju da se bezbrižno posvetite svakodnevnim obvezama i budete sigurni da ste svoj organizmu pružili doista najbolje. Naime, dvije tablete CalxPlusa znače jednako kao i četiri čaše mlijeka, 45 minuta na suncu, dvije porcije voća i dvije porcije povrća – točno ono što nam je svakodnevno potrebno za zdrave i jake kosti.

Dodatak prehrani CalxPlus dostupan je u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više informacija: https://www.calxplus.eu/

Tagovi