HIT NA TREŠNJEVCI

Darko Rundek u jednoj zagrebačkoj trgovini prodaje tri svoje gitare, jedna je antikvitet

Legendarni glazbenik i nakon ove prodaje posjedovat će još najmanje šest unikatnih gitara koje rado svira

Darko Rundek

 Mladen Pobi/Cropix

Zaljubljenici u glazbu, a naročito onu koju već desetljećima neumorno stvara jedan od naših ponajboljih glazbenika Darko Rundek, gotovo u nevjerici su primili informaciju da jedna trgovina na zagrebačkoj Trešnjevci prodaje čak tri njegove gitare.

- Dragi prijatelji gitaristi i oni koji će to tek postati! U dućanu Audio Epilog, Tratinska 34, Zagreb, prodaju se tri moje gitare: električni Framus iz 1972. godine, elektro-akustični Godin Acusticaster i 12-žični Ovation iz 80-tih. Sve su ove gitare dale svoj zvuk mojim brojnim koncertima i snimkama, a sada mogu i vašim. Ako nekom znači, mogu na instrumentu ostaviti potpis ili drugi znak da je nekoć bio moj - napisao je legendarni glazbenik u objavi na svom Facebooku.

Kontaktirali smo ga kako bi provjerili je li informacija točna, a Rundek je potvrdio.

- Imam mnogo gitara. Ne mogu se pohvaliti s kolekcijom kakvu ima moj kolega Ante Gelo, koji doma drži najmanje dvadeset gitara, no ove tri odlučio sam prodati jer će sigurno nekoga uveseliti, a meni ostaje još najmanje šest. Svaka je drugačija, neka s plastičnim žicama, neka električna...- kazuje Rundek za Jutarnji list. Pomalo skromno dodaje kako ne bi volio da se od toga radi prevelika fama, jer ne smatra da su te gitare toliko značajne da bi se o njima pisalo, no jasno je da je riječ o uistinu povijesnim i vrlo vrijednim artefaktima glazbenika koji je na mnogo načina obilježio razvoj hrvatske glazbe.

Radi se o pravim kolekcionarskim primjercima, Framus iz 1972. u savršenom je stanju i za njega će kupac morati izdvojiti najmanje četiri i pol tisuće kuna.

Vlasnik trgovine Audio Epilog na Tratinskoj 34 dugogodišnji je prijatelj Darka Rundeka i veliki audiofil. Kaže kako je njegov primarni posao proizvodnja personaliziranih zvučnika, a njima je opremio i studio Darka Rundeka kako bi mogao besprijekorno čuti svoje izvedbe i glazbu. Napravilo mu je to prijateljski jer je, kako kaže, Rundek vrhunski umjetnik i htjeli su mu pomoći kako bi njegov prostor bio opremljen najsuvremenijim i najboljim uređajima.

- Nama je zvuk sve, a Darko je moj veliki prijatelj i ljubitelj zvuka kao i, što svi znamo, sjajan glazbenik. Siguran sam da će gitare vrlo brzo naići na velik interes potencijalnih kupaca - govori nam Dean Leđenac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 06:29