ŽIVOT U AMERICI

Dean Dvornik: ‘Živim pokraj Chicaga i radim kao vozač kamiona. U slobodno vrijeme stvaram glazbu‘

Dean je prije trinaest godina ostao bez brata, a u Ameriku se odselio 2019. neposredno prije pandemije
Dean Dvornik
 Tom Dubravec/Cropix

Dean Dvornik progovorio je o svom životu u Americi, u koju je otišao 2019. godine, prije pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, na današnji dan prije točno 13 godina umro je Dino Dvornik, neprežaljeni kralj funka i glazbeni kreativac, iza kojeg su ostali brojni hitovi i svevremenske pjesme. U svojoj dugogodišnjoj karijeri stvorio je brojne hitove koji su iz temelja promijenili hrvatsku glazbu te je bio jedan od dosad najvećih hrvatskih glazbenika.

Dinin brat, glazbenik Dean Dvornik (58) odselio se u Ameriku 2019. godine, prije pandemije koronavirusa i tamo radi kao vozač kamiona.

"Slučajno se dogodilo da sam ponovno dobio zelenu kartu 2019. godine, malo prije pojavljivanja koronavirusa. Moja adresa je u gradu Addisonu u Illinoisu, nedaleko od Chicaga. Ne da me nije sramota zbog toga što sam vozač, već sam na to i ponosan, i sada kada se vratim, čeka me novi kamion u tvrtki Midwest Freight Express mojih prijatelja Bošnjaka, braće Livadić.

Dok vozim, ne slušam glazbu, prepustim se mislima, a kad je gužva, i oprezu. Glazbu stvaram u slobodno vrijeme, jer i tamo imam studio sličan ovom u Splitu", ispričao je Splićanin za Tportal.

Dean na YouTubeu dijeli dokumentarce o životu u SAD-u i Kanadi.

- Ne smatram sebe režiserom ni snimateljem, danas imate na tisuće takvih kao ja, koji znaju koristiti prednosti moderne tehnologije. Biti vrhunski profesionalac, za to je potrebno puno više, a ja samo radim najbolje što mogu, rekao je Dean.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:12