OSTALI PRIJATELJI

Domaća glumica o posebnom muškarcu u svome životu: ‘Zaljubili smo se, za dvije godine odljubili...‘

Petra Kurtela ispričala je priču o posebnom muškarcu u svome životu. Riječ je o Andreiu iz Rumunjske

Petra Kurtela i Andrei

 Instagram/Petra Kurtela

Domaća glumica Petra Kurtela ispričala je priču o posebnom muškarcu u svome životu. Riječ je o Andreiu iz Rumunjske koji joj je neko vrijeme bio partner, a zatim su ostali veliki prijatelji.

"Nisam vam ispričala priču o Andreiu… Upoznali smo se jednog sarajevskog jutra u busu koji nas je vozio u dom Bjelave, gdje smo te davne 2010. godine bili smješteni kao predstavnici svojih zemalja na talent kampusu, on kao rumunjski redatelj/scenarist, ja kao glumica. Među polaznicima se tada pokrenula rasprava o filmu koji smo sinoć gledali na festivalu. Svi su bili revoltirani, zgroženi, neki su komentirali kako su čak izašli s projekcije. Meni se film strašno svidio pa sam se okrenula s prvog sjedišta i snažno krenula u njegovu obranu. Pol busa protiv, ja za.

Debata je kratko trajala kad je sa sjedala preko puta netko suzdržano i mirno progovorio: “I think it was awesome. I even bought a DVD from the director”.

Pogledi su nam se sreli, usne razvukle u osmijeh, a ja sam znala da sam upoznala svojeg čovjeka. Naša kasnija dopisivanja bila su tren poezija, tren sitcom. S tobom je sve rolercoaster - jednom je rekao, a s njim je sve uvijek bilo izvor kreativnosti, mjesto autentičnosti, slobode i poleta.

Zaljubili smo se, za dvije godine odljubili. Ali ja i dalje imam privilegiju viriti u sve njegove scenarije, davati sugestije, pregledavati snimke s castinga, s bilježnicom i olovkom u ruci gledati prve cutove montaže, sudjelovati na snimanju.

I dalje zajedno putujemo Europom kad god možemo, na premijere njegovih filmova ili čisto iz gušta. Ovo nam je treći zajednički posjet Sarajevu. Tu gdje je počelo naše veliko prijateljstvo, Andrei sutra ima premijeru svojeg prvog dugometražnog filma! I ti je imaš - kaže mi, jer mi je nakon mjeseci mojih upita imam li glavnu ulogu, dao malu ulogu u kojoj nije bilo potrebno znanje rumunjskog jezika. Da skratim, ponosna sam do neba i presretna što su mi SFF, ovaj grad i Talent campus omogućili da upoznam svojeg zauvijek brainmatea", napisala je Kurtela na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, Petra se proslavila ulogom u seriji ‘Zabranjena ljubav‘, a ona i njezin partner Igor Banović, arhitekt i dizajner videoigara, imaju sina Relju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 15:40