PJEVAČICA ZA JUTARNJI

Franka Batelić: ‘Ovi će blagdani za mene i Vedrana Ćorluku biti posebni‘

‘Vedran i ja navikli smo na čestu razdvojenost. No, srećom, bliži se Božić‘
Franka Batelić
 Petar Krajačić Vilović

Franka Batelić ovih dana predstavlja novu baladu naziva 'Plan B', a o njoj će reći da pjesma poručuje kako je ljubav sve, ali svakako ne samo plan B. Opisuju ju kao lijepu, emotivnu i energičnu dodajući da se svaki put naježi od nje. ''Znate onaj osjećaj kada volite i kada je sve drugo nebitno?, poručila je.

Skladbu potpisuje Branimir Mihaljević, tekst Neno Ninčević, a za produkciju su zaslužni Marko i Branimir Mihaljević.

Za novi singl dala je sve od sebe i u njegovom vizualnom identitetu koji je režirao Dario Radusin.

- Video-spot je bio za mene najveći izazov do sada, na kojemu je radio zaista velik broj ljudi, ispričala je Franka. Riječ je o ogromnoj količini vizualne video animacije, a nije bilo lako niti smjestiti retro zagrebački tramvaj koji leti kroz novi Svijet. Dio priče su nazvali Tropski raj, jer u njoj je smješteno više od 1000 raznih cvjetova koji je izradila Jasenka Tudor Bevanda.

No, Franka je uz uspješnu glazbenu karijeru koju ne zanemarje i brižna majka i supruga. Verdran Ćorluka zbog svojih nogometnih obveza često je odsutan no ova poznata obitelj veseli se skorašnjim božićnim blagdanima koje će provesti zajedno u kućnoj atmosferi. Ta skladna obitelj živi svoje lijepe trenutke koje lijepa pjevačicica pojašnjava u ovoj priči.

Koliko je zahtjevno imati dobru glazbenu karijeru i biti majka?

Uvijek se držim onoga da kada nešto dovoljno jako želiš, ama baš ništa nije problem. Sve je u glavi. Naravno da nije jednostavno, ali koliko bi dosadan bio život da je sve jednostavno.

Znači li to da se moraš na dnevnoj bazi savršeno organizirati?

Sve je u planiranju i organizaciji, ali sva sreća pa Viktor ima genijalnu baku u Zagrebu koja uskače kad god zatreba.

Upravo je pred slušateljima nova pjesma Plan B. Za sve one koji ju još nisu imali prilike čuti kako bi ju opisala?

Plan B je pjesma koju još uvijek proživljavam jednako intenzivno kao kad sam ju prvi put snimila u studiju. Intimna, emotivna, nježna, a snažna.

image
Franka Batelić
Petar Krajačić Vilović

Okruženi ste uhodanim autorskim timom. Voliš li u studiju dati i neke svoje sugestije dok je pjesma još u fazi stvaranja?

Naravno. Pjesma koju čujete na radiju u svom finalnom obliku, najčešće je rezultat višemjesečnog mozganja, snimanja, razgovora, sugestija cijelog tima... Ali naravno da je onaj moment snimanja u studiju ključan. Ponekad se, kao s ovom pjesmom, dogodi posebna magija u studiju... i znaš da je to to.

Zaokoračili smo u prosinac. Kako zamišljaš ovogodišnje blagdane?

Ovo će sasvim sigurno cijelom svijetu biti najčudniji Božić, na žalost čini mi se, bez zagrljaja. To me najviše ljuti i plaši. Ali nadam se da ću ga uspjeti provesti s najdražima, u toplini doma...

Tvoji video-spotovi uvijek su poput mini glazbenog filma. Koliko ti znači dobar spot?

Obožavam taj proces preslušavanja pjesme i smišljanja video uratka koji ju prati. To je za mene jedan potpuni paket. Uvijek se posebno potrudimo da pjesmi damo odgovarajuci vizualni identitet koji zaslužuje.

Često si spominjala kako voliš putovati. Sada je to svima onemogućeno. Kako provodiš dane?

Sanjajući putovanja:) Hehee. Šalim se... ili ne?

Je li ti razdvojenost od Vedrana u ovim vremenima teža ili si navikla na takav život?

Navikli smo živjeti u ovakvim uvjetima, no srećom bliži se Božić, a blagdane uvijek provodimo svi zajedno. A ovi će biti posebni... Prvi s Viktorom!

Majčinstvo i glazba su ti svakako prioriteti. No, u čemu još uživaš?

Trenutno nemam previše vremena za druge stvari. Uživam u svakom trenutku u zivotu. U svakoj najmanjoj, običnoj, a čarobnoj stvari. Mislim da smo tu pouku izvukli svi u ovoj pomalo nemilosirdnoj 2020. godini.

Glazbena scena puna je neizvjesnosti. Razmišljaš li kako dalje i jesi li optimist po tom pitanju?

Svima nam se motaju svakakve misli po glavi. Ali treba raditi dalje, biti kreativan, biti inspiracija drugima. Najlakše je odustati.

Što ćeš prvo učiniti kada prođe koronakriza?

Zagrliti sve svoje drage ljude. I zapjevati publici na koncertima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:21