STAVROS ZA JUTARNJI

‘Imam rak kostiju, sumnja se i na rak želuca. Čekam četvrto zračenje, krunicu ne puštam iz ruku...‘

‘Ja se držim koliko mogu, doktori oko mene se maksimalno trude‘, poručuje Jasmin Stavros

Jasmin Stavros

 Jure Miskovic/Cropix

Sad je sve u božjim rukama - poručuje iz zagrebačke Vinogradske bolnice Jasmin Stavros. Pjevač se tu bori sa strašnom dijagnozom raka kostiju, iza njega su već tri odlaska na zračenje.

- I dalje me sve boli, a leđa me rasturaju. Ja ne znam je li to zbog zračenja, jer dok me zrače ja moram nepomično leći, a to mi je baš bolno. Rekli su mi doktori da bi se neko poboljšanje trebalo osjetiti nakon što četvrti put odem na zračenje. To je sutra, to četvrto zračenje i ja se nadam da će krenuti na bolje nakon toga - kaže glazbenik, koji se razbolio u siječnju. Tada, međutim, još nije znao o kojoj bolesti se radi.

image

Jasmin Stavros

Tomislav Kristo/Cropix

- Danima me mučila bol u želucu, ustanovilo se da imam čir na dvanaestercu, koji su mi doktori u bolnici u Karlovcu hitno operirali. Tamo sam ležao skoro dva tjedna i onda sam došao doma. Međutim, bol nije prestajala pa sam već dan kasnije završio u Vinogradskoj bolnici, gdje su me stavili na sve moguće pretrage. Odmah su mi rekli da misle da se ne radi o nečem bezazlenom, ali mi je u prvi trenutak bio šok kada su mi kazali da imam rak kostiju - govori Stavros umornim glasom iz bolničkog kreveta.

Da bi stvar bila gora, liječnici sumnjaju i na rak želuca.

image

Jasmin Stavros

Neja Markicevic/Cropix

- Da, rekli su mi da sumnjaju i na to. Obavili su već pretrage po tom pitanju, ali nalaze još nisam dobio - govori Stavros koji u bolnici vodi svoju najtežu životnu bitku. U tome mu, kaže, pomaže molitva: - Krunicu ne ispuštam iz ruku - govori pjevač kojeg u bolnici svakodnevno posjećuju supruga Žarka i sinovi.

- Puno mi znači to što mi dolaze, a znači mi puno i to što mi ljudi putem medija iskazuju poruke podrške. Ja se držim koliko mogu, doktori oko mene se maksimalno trude. Ja se nadam i molim da sve ovo što se sada događa prođe, a što bude, bit će - kaže Stavros.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:32