EMPATI&JA

Matija Cvek, Lorena Bućan, Mia Dimšić i Marko Tolja rasplesali su publiku na humanitarnom koncertu

Humanitarna akcija EMPATI&JA – BUDIMO PODRŠKA pokrenuta je da bi osvijestila važnost zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih

U Lisinskom je održan koncert Empati&ja za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih

 Neja Markicevic /Cropix

Čak 50 posto mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine, a 75 posto do sredine 20-ih, pokazali su podaci Svjetske zdravstvene organizacije dok iz UNICEF-ovog izvještaj „The State of the World‘s Children“ iz 2021. doznajemo da se 11,5 posto adolescenata u Hrvatskoj suočava s problemima mentalnog zdravlja. To je približno 44 tisuće mladih u dobi od 10. do 19. godine.

image

Nastupili su Marko Tolja, Mia Dimšic, Lorena Bućan i Matija Cvek

Neja Markicevic /Cropix

Alarmantni su podaci potaknuli Rotary klub 1242 Zagreb da pokrene humanitarnu akciju EMPATI&JA – BUDIMO PODRŠKA da bi osvijestio važnost zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih. Tako je 6. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održan koncert na kojem su nastupali Matija Cvek, Lorena Bućan, Mia Dimšić i Marko Tolja.

Svečanost je vodio Frano Ridjan, a zahvale su odmah na početku izrazili predsjednik Rotary kluba 1242 Zagreb, Radoslav Barišić te pročelnica poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju, Aleksandra Klobučar. Koncert je otvorio Marko Tolja s pjesmom "O tebi ovisan". Zatim su uslijedile "Ljubavi Promijenit Ćemo Ime", "Ova Ljubav", "Tišina", "Nismo Znali Bolje", "Putujem", a onda je za kraj s Mijom Dimšić otpjevao duet "Sva Blaga Ovog Svijeta".

image

Mia Dimšić i Marko Tolja

Neja Markicevic /Cropix

Duetom je ujedno Dimšić započela svoj blok. Pjevačica je pjesmama "Život nije siv", "Slow Dancing", "Do posljednjeg retka", "Sunce Moje" te "Bezimeni" rasplesala publiku i pripremila veselu atmosferu za Lorenu Bućan koja je svoj blok otvorila s pjesmom "Tvoja I Gotovo" nakon koje su uslijedile "Ženska snaga", "Jedno Bez Drugoga", a onda i obrade pjesama Nine Badrić "Dani I Godine" te Olivera Dragojevića "Što učinila si ti".

Na pozornicu je zatim Bućan pozvala Matiju Cveka s kojim je izvela njegov duet koji je nastao u suradnji s Marijom Šerifović "Pola Sunca". Cvek je nastavio u svom tonu pjesmom "Nasloni se", koju mu je pomogla pjevati i publika. Glazbenik je otpjevao i "Ptice", "Praviš me ludim" te "Trebaš Li Me" koja je publiku dignula na noge.

image

Lorena Bućan

Neja Markicevic /Cropix
image

Matija Cvek

Neja Markicevic /Cropix

Pjesmama "Kraj Save" i "Visine" završio je svoj blok, a onda su mu se na pozornici pridružili prethodni izvođači i izveli "Vjeruj u ljubav" te završili koncert uz glasno pjevanje publike i gromoglasan pljesak. Humanitarnim se koncertom prikupljalo za Polikliniku za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za dječje bolesti Zagreb, a osim kupnjom ulaznica, donirati se moglo i telefonski.

Prikupljenim sredstvima od prodaje ulaznica i donacijama, omogućit će se unaprjeđenje terapijskih mogućnosti Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju KDBZ s dnevnom bolnicom kao i provođenje programa aktivnosti s ciljem promicanja važnosti zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih danas, kroz psihoedukacije i rano prepoznavanje rizika. Program će provoditi Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju KDBZ kroz seriju psihoedukativnih radionica na temu emocija, samopouzdanja, suočavanja sa stresom i izazova u roditeljstvu danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:25